Twee in één !

Streekmuseum organiseert op "Open Monumentendag", zaterdag 9 september,  een Brocantemarkt én is op deze dag ook een stempelpost voor "Krimpenerwaard in beweging"

 Op Open Monumentendag, zaterdag 9 september, is het sfeervolle terrein van het Streekmuseum weer het decor voor een veelvoud aan activiteiten.

 

Brocantemarkt

Allereerst organiseert het Streekmuseum vanaf 10.00 uur een Brocantemarkt, waar de bezoekers hun hart kunnen ophalen als het gaat om het kopen van oude en vintage spulletjes zoals meubeltjes, kleding en decoratieve items voor huis en tuin.

 

Ook is er weer een groot aanbod in groenwerk, borduurwerk, kaarten, speelgoed en kinderspullen. Ook zijn er demonstraties te zien van o.a. de touwbaan van de familie Roest. Hoe maakte men vroeger in de Krimpenerwaard touw van hennepplanten?

 

 

Versnaperingen

De inwendige mens wordt niet vergeten: er is ijs en zelfgebakken taart; er zijn poffertjes, broodjes en natuurlijk is er een heerlijk kopje koffie of thee. 

 

Krimpenerwaard in beweging

Voor het authentieke boenhok is weer een stempelpost van het Rabobank-evenement ‘Krimpenerwaard in beweging’ te vinden. Fietsers en wandelaars die de route lopen voor hun favoriete goede doel en daarmee geld voor dat doel verdienen zijn, nadat ze hun stempel gehaald hebben, bij het Streekmuseum op de goede plek om even een rustpauze te nemen. Op het erf is het, onder het genot van een 

hapje of een drankje op een van de picknickbanken, goed toeven op deze feestelijke zaterdag.

 

Vrije toegang

Omdat het Open Monumentendag is, is ons museum, een Hallehuisboerderij van vóór 1690 en een Rijksmonument, vrij toegankelijk.

Als u de Brocantemarkt komt bezoeken of een stempel komt halen voor Rabobank "Krimpenerwaard in beweging" is het dus zeker de moeite waard om een "rondje boerderij" te doen en ook onze tentoonstelling "Koffietijd" te bekijken.

 

Wanneer, hoe laat en waar?

Tijdstip: zaterdag 9 september 2017 van 10.00 - 16.00 uur. 

Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel.

Toegang: VRIJ