Het Streekmuseum Krimpenerwaard wenst u fijne feestdagen!
Dinsdag t/m zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00
Entreeprijzen
Plan je bezoek 
Activiteiten Agenda
Steun ons

Evenementen bij het Streekmuseum

De monumentale boerderij met haar prachtige pronkkamer, gezellige koffiehoek in de voormalige koeienstal, de overdekte rijtuigenschuur, het ruime erf, en de multifunctionele tuinzaal bieden volop mogelijkheden om jouw eigen evenement op een historische plek in de Krimpenerwaard te organiseren.

In samenspraak of eigen beheer
Voor bedrijven, organisaties, verenigingen en particulieren is het Streekmuseum een uitstekende locatie om een evenement te organiseren in samenspraak of in eigen beheer. Van bruiloft tot familiedag en van vergadering tot kinderfeestje – het is allemaal mogelijk bij het Streekmuseum!

Arrangementen
Arrangementen op maat met een mix van cultuur, culinair, natuur en sfeer behoren tot de mogelijkheden.

Informatie
Voor uitvoerige informatie, vragen en prijzen kunt u telefonisch contact opnemen via 0180-514866 of via e-mail info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Coronamaatregelen
Bekijk voor de huidige coronamaatregelen deze pagina.

Trouwen

Elkaar het jawoord geven in de sfeervolle pronkkamer van een eeuwenoude boerderij: De prachtige kamers in het museum, het erf met zijn voormalige hooiberg, en de mooie tuin vormen een historisch decor voor een onvergetelijke bruiloft.

Uw bruiloft compleet door ons verzorgd of deels door u zelf?
Wij werken nauw samen met cateraars uit de omgeving en kunnen eventueel dit deel uit handen nemen. We zorgen dan voor koffie, thee gebak, lunch, high tea, borrel of zelfs diner.

Alléén een trouwreportage?
Dicht bij huis een video- en/of trouwfotoreportage opnemen in een prachtige tuin met historische gebouwen? Voor een vergoeding van € 50,- kunt je maximaal anderhalf uur onze locatie gebruiken voor een fotoshoot.

Kinderfeestje

Wil jij ook een bijzondere verjaardag? Een feestje waar iedereen plezier heeft en van alles kan zien? Vier je verjaardag in het Streekmuseum!
Kinderen vanaf circa 6 jaar (min. 8 kinderen) kunnen hun verjaardagspartijtje in het museum vieren. Het standaardprogramma bestaat uit:

  • Een rondleiding van ongeveer een half uur door het museum, met een kijkje in de schoolklas van 100 jaar geleden en plaatsnemen op de schoolbankjes;
  • Verkleden in de stijl van ‘Ot en Sien’
  • Een glaasje ouderwetse ranja en snoepjes voor elk kind
  • Een speurtocht over het erf van de museumboerderij
  • Na afloop spelen met ouderwets speelgoed op het erf
  • Gratis entree en een kopje koffie/thee voor maximaal 2 volwassen begeleiders

Kosten: €8,- per kind.

Speciale verzoekjes of vragen? Neem dan contact op via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

High Tea

Op een unieke locatie een heerlijke high tea organiseren voor vrienden, familie of kennissen? Dat kan in onze sfeervolle tuinzaal of in de koeienstal.

In samenwerking met een uitstekende cateraar uit de Krimpenerwaard verzorgen wij een gezellige high tea waarbij de lekkerste bonbons, cakes, sandwiches e.d. onweerstaanbaar voor u op tafel staan. Wij zorgen voor gedekte tafels, koffie en thee in boerenbont servies en gastvrije vrijwilligers. Aansluitend is een rondleiding natuurlijk mogelijk.

Wij kunnen de volgende optie aanbieden:

  • Koffie/thee compleet (minimaal 6 personen)
  • High tea (minimaal 10 personen)

Vergaderen

De Tuinzaal is een praktische ruimte die plaats biedt aan maximaal 50 personen. Kleinere gezelschappen kunnen vergaderen in de chique Pronkkamer. Koffie, thee, frisdrank, water en een lunch worden door ons verzorgd. Ook is het mogelijk om na afloop van uw vergadering bij ons te borrelen of te dineren.

Voor vergaderingen werken wij met diverse vergaderarrangementen. Een arrangement is te boeken vanaf 10 personen.

Eten en drinken

Wij hebben connecties met verschillende cateraars in de regio en kunnen onze gasten zo van al hun wensen voorzien. Of het nu gaat om een borrel, diner, lunch, buffet, BBQ, picknick of enkel koffie en gebak – wij zorgen dat het klaar staat. Neem voor meer informatie over de verschillende arrangementen en mogelijkheden contact met ons op via 0180-514866 of via e-mail info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.