Bezoek het Streekmuseum Krimpenerwaard!

Kom je ook een keertje langs bij het Streekmuseum Krimpenerwaard? Op deze pagina vind je alle bezoekersinformatie over entreeprijzen, openingstijden en rondleidingen.

Adres en contact

Bezoekadres: Boezemdreef 1 – 2922 BA Krimpen aan den IJssel
Briefadres: IJsseldijk 312 – 2922 BM Krimpen aan den IJssel

Telefoon: 0180 514866
E-mail adres: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl
Website: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

IBAN nummer Streekmuseum Krimpenerwaard: NL98 RABO 0120707128

Openingstijden

We ontvangen op dinsdag t/m zaterdag bezoekers tussen 14:00 en 17:00. Onze museumtuin en de museumwinkel zijn gedurende de openingstijden van de musea gratis toegankelijk. Dit geldt ook voor het Museumcafé.

Geopend op deze feestdagen
Streekmuseum Krimpenerwaard zijn op de volgende (feest)dagen geopend (mist het niet op een zondag valt):

Tweede paas(maan)dag

14.00 – 17.00 uur

Hemelvaart

14.00 – 17.00 uur

Tweede pinkster(maan)dag

14.00 – 17.00 uur

Kerstavond 24 december

14.00 – 17.00 uur

Tweede kerstdag 26 december

14.00 – 17.00 uur

Gesloten op deze feestdagen

Het Streekmuseum Krimpenerwaard zijn op de volgende (feest)dagen gesloten:

  • Nieuwjaarsdag
  • Eerste paasdag
  • Koningsdag
  • Eerste pinksterdag
  • Eerste kerstdag
  • Oudejaarsdag

Entreeprijzen

Regulier € 6,00
CJP € 3,00
65+ € 3,00
Kinderen t/m 18 jaar Gratis
Museumkaart Gratis
Donateurs Gratis
Rotterdampas Gratis
Rondleidingen vanaf 10 personen Op Aanvraag

Rondleiding

Individuele rondleiding

Wil je de bijzondere geschiedenis leren kennen van de collectie in ons museum? Ga mee met een van de rondleiders! Individuele bezoekers kunnen gratis een rondleiding krijgen van onze gastvrouwen of gastheren, die elke middag aanwezig zijn.

Rondleiding voor groepen

Voor groepen van minimaal 10 personen kan er telefonisch (0180-514866) of per mail (info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl) een rondleiding gereserveerd worden. De kosten voor een rondleiding worden in overlegd bepaald.

 

Koffie, thee en frisdranken

Koffie in de koeienstal

In de oude koeienstal is nu onze koffiehoek. Hier kunnen bezoekers onder de balken – waar de namen van de koeien nog op te vinden zijn – genieten van een drankje. We hebben bijvoorbeeld koffie, thee, frisdrank en wat lekkers. Ons gehele assortiment wordt natúúrlijk geserveerd in kenmerkend boerenbont. Aan de gezellige blauwe tafeltjes in de koffiehoek kunnen 24 personen plaatsnemen.

Groepswensen

Wij serveren voor speciale gelegenheden gebak van Casteleijn, de lekkerste bakker in Krimpen a/d IJssel. Omdat we ons graag goed voorbereiden op de komst van groepen, horen we het liefst minimaal drie werkdagen van tevoren of gasten gebruik willen maken van deze catering. Voor vragen en reserveringen kan worden gemaild naar info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Oudhollandse kruidenierswinkeltje

Snoep van vroeger

Bij binnenkomst in het museum stuiten gasten meteen op het Oudhollandse kruidenierswinkeltje. Dit winkeltje bestaat uit delen van verschillende oude zaken uit de Krimpenerwaard. In het snoepwinkeltje zijn onder andere zuurstokken en stroopsoldaatjes te verkrijgen.

 

Openbaar vervoer

Routebeschrijving openbaar vervoer

Het Streekmuseum is per openbaar vervoer vanaf het Metrostation Capelsebrug (Rotterdam/Capelle a/d IJssel) met bus 98 bereikbaar. Stap in Krimpen a/d IJssel uit bij de Koekoekstraat. Loop daarna ongeveer 10 meter in de richting van de buslijn. Sla dan linksaf op de Burgemeester Aalberslaan en loop de IJsseldijk op. Na ongeveer 400 meter, net over een singelbrug, is aan de linkerkant de Boezemdreef. Hier bevindt zich het Streekmuseum Krimpenerwaard. Vanaf de bushalte is dit vijf minuten lopen.

Informatie openbaar vervoer

Plan je reis naar het Streekmuseum Krimpenerwaard via de website van 9292OV.

Met de auto

Met de auto

Het museum is ook met de auto goed bereikbaar Het adres voor een navigatiesysteem is: Krimpen aan den IJssel, Boezemdreef 1. Hulp nodig bij het navigeren? Neem contact op met het museumkantoor via 0180-514866.

Parkeren

Bij het museum kan je gratis parkeren. Parkeren kan het beste op de Boezemdreef 1, maar ook langs de IJsseldijk of op het grote parkeerterrein voor Karwei (aan de andere kant van de IJsseldijk).

Minder validen

Ons museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. De bovenverdieping van het hoofdgebouw is per stoellift te bereiken. Daarbij beschikken wij over een oprijplaat voor de drempel bij de ingang. Ook is er een invalidentoilet in de boerderij. De opkamer en de kelder zijn voor rolstoelafhankelijke bezoekers helaas niet te bereiken.

Cadeaubon - Fietsservicepunt - Huisregels

Cadeaubon Krimpenerwaard

De Cadeaubon Krimpenerwaard is verkrijgbaar en inwisselbaar in het Streekmuseum. Er zijn bonnen van € 5, € 10, € 20 en € 50 te koop.

ANWB-fietsservicepunt

Een fietstocht door de Krimpenerwaard is ideaal om lekker uit te waaien. Voor fietsers met pech hebben wij een ANWB Fietsservice kist met alle benodigdheden om kleine gebreken te repareren.

Huisregels

Benieuwd naar onze huisregels? Download hier de bezoekersvoorwaarden.