Onze collectie

Het museum biedt sinds 1953 onderdak aan objecten die betrekking hebben op het leven en werken in de streek tussen circa 1800 en1945 en de streekgeschiedenis. De collectie groeit in de loop der jaren door schenkingen van onder andere grote verzamelingen.

Meer dan 20.000 voorwerpen

De collectie bestaat uit meer dan 20.000 voorwerpen van de meest uiteenlopende aard, van doopjurk tot aan disteltang, van serviezen tot aan voedselbonnen. De museumobjecten worden door een groep toegewijde vrijwilligers geregistreerd, gedocumenteerd en gedigitaliseerd. Hierna worden ze tentoongesteld of opgeslagen in het depot.

Topstukken

Zeer speciale voorwerpen uit de Krimpenerwaard die wij in ons museum hebben, hebben wij het predikaat “Topstuk” gegeven. Via onderstaande link kunt u meer informatie vinden over deze bijzondere museumobjecten.

Digitaal op Internet

Een groot deel van de collectie is digitaal ondergebracht op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Onder de rubriek ‘Dataprovider’  –  ‘Streekmuseum KRIMPENERWAARD‘ is dat te bekijken.

Voorwerpen schenken

Als u overweegt voorwerpen te schenken aan het museum dan vindt u via deze link informatie over hoe u dat het beste kunt doen.
Bla
vla