Onze collectie

Het museum biedt al sinds 1953 onderdak aan een heleboel interessante objecten. Deze voorwerpen hebben allemaal te maken met het leven en werken in de streek, tussen 1800 en 1945. Onze collectie is sindsdien gegroeid door schenkingen van inwoners uit de Krimpenerwaard en grote verzamelaars.

Meer dan 20.000 voorwerpen

De collectie bestaat inmiddels uit meer dan 20.000 uiteenlopende voorwerpen: doopjurken, een disteltang, meubels, serviezen, voedselbonnen en nog véél meer. De voorwerpen worden door een groep toegewijde vrijwilligers geregistreerd, gedocumenteerd en gedigitaliseerd. Hierna worden ze tentoongesteld of opgeslagen in het depot.

Topstukken in de collectie

De meest bijzondere objecten uit de Krimpenerwaard die wij in onze collectie hebben, zijn onze topstukken! Via onderstaande link vind je meer informatie over deze bijzondere museumobjecten.

Digitaal op Internet

Op onze site laten we een deel zien van wat er in het museum te bewonderen is. Ook zijn veel objecten digitaal te vinden op de website van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed. Zoek in de rubriek ‘Dataprovider’ naar Streekmuseum Krimpenerwaard om onze objecten te bekijken.

Voorwerpen schenken

Een voorwerp schenken aan het museum? Via deze link vind je meer informatie over hoe dat werkt.

Collectie Beleid

We zijn bezig met een strenger beleid en kunnen niet elk voorwerp aannemen. Informeer dus altijd eerst bij het museum voordat je een voorwerp langs komt brengen.