Verenigd in Muziek; 125 jaar concordia

Muziek heeft altijd de kracht gehad om mensen samen te brengen, harten te verwarmen en verhalen te vertellen. In Krimpen aan den IJssel, een stad die doordrenkt is van muzikale tradities, viert Muziekvereniging Concordia dit jaar een mijlpaal van onschatbare waarde: hun 125-jarig bestaan. Als eerbetoon aan deze indrukwekkende geschiedenis, nodigen we iedereen uit om deel te nemen aan onze tentoonstelling “Verenigd in Muziek; 125 jaar Concordia.”

Een Rijke Historie

125 jaar geleden werd Muziekvereniging Concordia opgericht, en sindsdien heeft deze vereniging een blijvende impact gehad op de gemeenschap van Krimpen aan den IJssel. De geschiedenis van Concordia weerspiegelt de diepgewortelde liefde voor muziek in onze stad en laat zien hoe muziek mensen samenbrengt, generatie na generatie.

De Magie van Fanfare

In 2021 werden fanfareorkesten in Nederland erkend als ‘immaterieel erfgoed’. Dit is een erkenning van het belang van fanfaremuziek in onze culturele geschiedenis en een eerbetoon aan de sociale rol die fanfareorkesten spelen in hun gemeenschappen. “Verenigd in Muziek; 125 jaar Concordia” laat de magie van fanfaremuziek zien en onderstreept het unieke karakter van Concordia binnen dit muzikale erfgoed.

De Tentoonstelling

Onze tentoonstelling biedt bezoekers een boeiende kijk op de geschiedenis van Muziekvereniging Concordia en de fanfaremuziektraditie. We delen kostbare objecten, historische foto’s en zeldzame memorabilia die een uniek inzicht geven in onze 125-jarige reis. Van oprichting tot moderne hoogtepunten, “Verenigd in Muziek; 125 jaar Concordia” neemt je mee op een reis door de tijd.

Het Programma

Op donderdag 28 september openen we de tentoonstelling met een speciale ceremonie, geleid door wethouder Kirsten Jaarsma. Het programma omvat ook een betoverend muzikaal optreden door het kwintet van Muziekvereniging Concordia. We nodigen iedereen uit om deze feestelijke dag met ons te vieren. De tentoonstelling zal tot zaterdag 4 februari 2024 te zien zijn.

Toegang

Toegang tot de opening van de tentoonstelling is gratis, en we hopen dat zoveel mogelijk mensen zich bij ons aansluiten om samen de kracht van muziek en erfgoed te vieren. Vanaf vrijdag 29 september gelden de normale toegangsprijzen.

Dit is een uitnodiging om deel te nemen aan een bijzondere viering van 125 jaar passie, toewijding en muzikaliteit. Wees welkom bij “Verenigd in Muziek; 125 jaar Concordia” en ontdek hoe muziek de harten van Krimpen aan den IJssel heeft verenigd en blijft verenigen.

SNEL NAAR

OPENINGSTIJDEN

  • Maandag Gesloten
  • Dinsdag 14.00 – 17.00
  • Woensdag 14.00 – 17.00
  • Donderdag 14.00 – 17.00
  • Vrijdag 14.00 – 17.00
  • Zaterdag 14.00 – 17.00
  • Zondag Gesloten