Activiteiten Streekmuseum Krimpenerwaard

Het Streekmuseum Krimpenerwaard organiseert in samenwerking met andere cultuurinstellingen het hele jaar door activiteiten voor jong en oud. Elk jaar in september vindt de Open Monumentendag plaats, in de schoolvakanties organiseren we kinderworkshops en om de paar maanden wordt een nieuwe tentoonstelling gelanceerd.

Terug naar bezoekersinformatie >

Lichtje voor Krimpen

17 december – 31 december

We kunnen de feestdagen niet zo uitbundig vieren als we hadden gehoopt. Daarom komt Synerkri in samenwerking met andere cultuur organisaties met een mooi initiatief: Een lichtje voor Krimpen.

Om tóch een gevoel van saamhorigheid te creëren tijdens deze donkere dagen, kunnen alle Krimpenaren deze poster ophalen. Hang de poster voor het raam en brand naast de poster een lampje of kaarsje, zodat we samen Krimpen verlichten.

Haal de poster!

De poster is vanaf verkrijgbaar op de volgende locaties: Streekmuseum Krimpenerwaard, Bibliotheek aan den IJssel, AH de Block, Jumbo de Korf en Jumbo de Olm. De actie is een samenwerking van Bibliotheek aan den IJssel, Muziekschool Krimpen, Streekmuseum Krimpenerwaard, Raad van Kerken Krimpen en Synerkri.

Tentoonstelling ambacht = kracht

oktober 2021 – maart 2022

In samenwerking met Atelier De Zwaan presenteren wij de nieuwe expositie: ambacht = kracht. Ambachten spelen een grote rol in de geschiedenis van de Krimpenerwaard. Vroeger waren ambachten beroepen en werden producten zoals kaas en touw door mensenhanden gemaakt. Tegenwoordig draait het uitvoeren van een ambacht meer om ontspanning en zelfontplooiing.

Ambachten als dagbesteding

Atelier de Zwaan biedt dagbesteding aan mensen met een zorgindicatie. Ambachten krijgen hier een nieuwe functie. Mensen die (tijdelijk) niet kunnen werken maken met de hand prachtige objecten. Het resultaat staat centraal in de nieuwe tentoonstelling. Denk aan keramiek, handgeweven tassen of lampen van gerecycled papier.

Natuurworkshops

2022

In samenwerking met Marjan Pols- de Pee en Synerkri organiseert het Streekmuseum in 2022 natuurworkshops. Tijdens de Zomer Familie Woensdagen kwam Marjan al langs om met de kruiden uit de tuin kruidenboter te maken. Eind september zijn er ook appeltjes geplukt door kinderen en hun ouders. Hier is heerlijke appelmoes van gemaakt. In de museumtuin zijn nog een heleboel andere producten te vinden die tijdens deze workshops de hoofdrol spelen.