Bijenworkshop

24 juli 11:00-13:00

Het Streekmuseum en Synerkri organiseren op 24 juli om 11:00 een bijenworkshop van Imkerij de Nesse. Franca zal vertellen over het leven en de woonplek van de bijen. Ook zal ze laten zien hoe honing wordt geoogst en welke bijzondere producten er van honing gemaakt kunnen worden. Bij dit bijenpraatje kan een kleine honingproeverij natuurlijk niet missen! Begin de zomervakantie goed met deze (gratis) zomerse activiteit in de museumtuin, waar de bloemen bloeien en de bijtjes vrolijk zoemen. Een bijen gerelateerde knutselactiviteit die na afloop van de workshop zal plaatsvinden wordt later aangekondigd.

De workshop is geschikt voor deelnemers van 4 jaar of ouder en aanmelden kan via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.

Zomer Familiewoensdag

4, 11, 18 en 25 augustus 10:00-15:00

Het Streekmuseum, de Muziekschool Krimpen, de Bibliotheek aan den IJssel en Synerkri organiseren in augustus elke woensdag een familiedag in en om het Streekmuseum met crea-, cultuur-, picknick-, natuur-, sport- en spelactiviteiten.

Elke zomer woensdag zal beginnen met een ochtendprogramma van 10:00-12:00, gevolgd door een picknick van 12:00 tot 13:00 en tot slot een middag programma van 13:00 tot 15:00. De familiedagen zijn helemaal gratis te bezoeken! Houd voor meer informatie de website van Synerkri in de gaten.

Opening Cultureel Seizoen

11 september 11:00-17:00

Op 11 september is het weer tijd voor de Open Monumentendag. Dit jaar valt deze mooie dag samen met de Opening Cultureel Seizoen in Krimpen en daarom verbinden we cultuur en erfgoed op 11 september. Naast een cultuurroute langs culturele instellingen, wordt er ook een route uitgezet langs de mooiste Krimpense monumenten.

Dus zet deze dag vast in je agenda en blijf via het Facebook evenement of de Uitagenda Krimpen op de hoogte van deze dag vol cultuur en plezier.

75 + 1 jaar vrijheid

juni – najaar 2021

We verrassen ons publiek meteen met een spannende tentoonstelling over de Tweede Wereldoorlog: 75 + 1 Jaar Vrijheid. Toen in 2020 Nederland 75 jaar vrijheid klein vierde wegens de corona-maatregelen, was het Streekmuseum in samenwerking met schrijver en historicus Sander Enderink bezig met het vormgeven van een tentoonstelling waarin contrasten tijdens de Tweede Wereldoorlog centraal staan. De tentoonstelling is lange tijd uitgesteld, maar zal spoedig eindelijk van start gaan.

In de tentoonstelling 75 + 1 Jaar Vrijheid komen tegenstrijdige, waargebeurde verhalen uit de streek aan bod. Wie deed wat tijdens de oorlogsjaren en waarom? Wanneer ben je ‘goed’ of ‘fout’? Is het allemaal wel zoals het op het eerste gezicht lijkt of schuilt er toch iets anders achter? Ontdek bijzondere verhalen over tweestrijd binnen families, illegale kranten, sabotage en veel meer aan de hand van spraakmakende foto’s en schatten uit het depot.

Boekenmarkt

juni – najaar 2021

Bij een bezoek aan het Streekmuseum, stuiten gasten meteen op onze nieuwe kleine boekenmarkt. De boeken op de grote tafel kunnen gratis of tegenover een vrijwillige bijdrage meegenomen worden. Er is een divers aanbod boeken over het Krimpenerwaardse platteland, oude ambachten, natuur, geschiedenis en erfgoed.