Zien & Doen bij het Streekmuseum Krimpenerwaard
Nieuws
Nldoet op vrijdag 15 maart

Help mee tijdens NLdoet op vrijdag 15 maart!

Nldoet op vrijdag 15 maart. Help mee om het streekmuseum Krimpenerwaard lenteklaar te maken tijdens NLdoet op vrijdag 15 maart. Aanmelden kan via de link of via de site van NLdoet.
Lentefair

De Lentefair is terug!

De Lentefair is terug! Meld je aan en verkoop je vintage items & kleding op onze lentefair op 30 maart! - Kleedjesmarkt: verkoop je vintage items op de kleedjesmarkt - Duurzaamheidsmissie: Een markt vol circulaire schatten, waarin we samen streven naar een duurzamere toekomst. - Streekmuseum Schatten: Ontdek exclusieve aanbiedingen uit oude collecties en het afstotingsproject van het Streekmuseum. - Culinaire Verleidingen: Verwen je smaakpapillen met heerlijk eten en drinken van lokale foodtrucks. Wanneer: 30 maart, 11.00 - 16.00 uur Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard Reserveer nu jouw plekje op de kleedjesmarkt en maak deel uit van deze bijzondere dag vol lentefrisse gezelligheid! Ontdek, geniet en vier het voorjaar met ons op de Lentefair van het Streekmuseum Krimpenerwaard.
Cafe van toen en nu gezond ouder worden edition

Café van Toen en Nu: Gezond Ouder Worden Editie!

Café van Toen en Nu: Gezond Ouder Worden Editie! Hoe kunnen we gezond ouder worden? Ontdek het tijdens het Café van Toen en Nu op donderdag 29 februari! Laat je inspireren en deel jouw ervaringen over een gezonde levensstijl met gelijkgestemden. Het wordt een ochtend vol waardevolle inzichten en boeiende gesprekken.
Natuurworkshop Tandpasta

Natuurworkshop: duurzame tandpasta

Natuurworkshop: duurzame tandpasta. Op zaterdag 10 februari van 14:30 tot 16:00 uur nodigen we je uit voor de eerste natuurworkshop van dit jaar, geleid door natuurjuf Marjan Pols-de Pee. Deze keer gaan we creatief aan de slag door onze eigen duurzame én gezonde tandpasta te maken! Tijdens deze interactieve workshop zullen de deelnemers niet alleen leren hoe ze milieuvriendelijke tandpasta kunnen maken, maar ook begrijpen waarom duurzaamheid zo belangrijk is voor onze planeet. Aan het einde van de workshop kunnen de kinderen trots hun zelfgemaakte tandpasta mee naar huis nemen, klaar om hun tanden te poetsen op een manier die goed is voor zowel henzelf als het milieu. Meld je aan via de site van Synerkri.
Wereldkankerdag

Ondersteuningscentrum De IJssel voor Wereldkankerdag 2024

Op vrijdag 2 februari organiseert Ondersteuningscentrum De IJssel een speciaal programma tijdens Wereldkankerdag 2024. Ontmoet inspirerende ervaringsdeskundigen en spreek vrijblijvend met alle paramedici van het Oncologienetwerk Capelle Krimpen Rotterdam. Er is een vol programma van 10.00 tot 13.00uur. Kanker raakt iedereen. Ben jij benieuwd wat het Ondersteuningscentrum en het Oncologienetwerk voor jou en/of voor iedereen die direct of indirect met kanker te maken heeft, kunnen betekenen? Kom sfeerproeven en informatie inwinnen. Toegang is gratis.
ONDER het GOED

Aankondiging ONDER het GOED; ondermode van vroeger voor het hele gezin

ONDER het GOED; ondermode van vroeger voor het hele gezin. Dompel jezelf onder in de betoverende wereld van "ONDER het GOED"! Vanaf 15 februari opent het Streekmuseum Krimpenerwaard haar deuren voor een fascinerende reis door de geschiedenis van ondergoed in de 20e eeuw. Ontdek de evolutie en betekenis van ondermode door de jaren heen, met intrigerende foto's, zorgvuldig bewaarde kledingstukken en bijzondere items. Deze tentoonstelling werpt een uniek licht op de sociale en culturele impact van onderkleding, waarbij elke zoom en naad een verhaal vertelt over onze voorouders en de veranderende normen van hun tijd. Kies je ondergoed alleen op basis van comfort, of is het een statement dat je maakt? "ONDER het GOED" nodigt je uit om deze vragen te verkennen.