Zien & Doen bij het Streekmuseum Krimpenerwaard
Nieuws
Ontdek de geschiedenis van de Krimpenerwaard op Open Monumentendag! 🎉 Op 14 september nodigt het Streekmuseum Krimpenerwaard je uit voor een betoverende reis door de tijd! Stap aan boord van onze huifkar, vaar over de majestueuze IJssel en verwen je smaakpapillen op onze culinaire markt. Ben jij een lokale lekkernijenmaker of een gepassioneerde verkoper van vintage schatten? Doe mee aan onze markt en laat je betoveren door de rijke geschiedenis van de Krimpenerwaard! Mis het niet - markeer 14 september in je agenda en vier Open Monumentendag met ons!

Open Monumentendag op 14 september

Ontdek de geschiedenis van de Krimpenerwaard op Open Monumentendag! Op 14 september nodigt het Streekmuseum Krimpenerwaard je uit voor een betoverende reis door de tijd! Stap aan boord van onze huifkar, vaar over de majestueuze IJssel en verwen je smaakpapillen op onze culinaire markt. Ben jij een lokale lekkernijenmaker of een gepassioneerde verkoper van vintage schatten? Doe mee aan onze markt en laat je betoveren door de rijke geschiedenis van de Krimpenerwaard! Mis het niet - markeer 14 september in je agenda en vier Open Monumentendag met ons!
KinderMuziekFestival Krimpen

 Het KinderMuziekFestival Krimpen komt er weer aan! 

 Het KinderMuziekFestival Krimpen komt er weer aan!  Op 29 juni 2024 vindt de vijfde (!) editie van het KinderMuziekFestival Krimpen plaats in de tuinen van het Streekmuseum Krimpenerwaard. Tussen 11:00 en 16:00 uur kun je genieten van optredens en allerlei leuke activiteiten. Binnenkort zal op deze pagina meer praktische informatie verschijnen. Je kunt ook op de hoogte blijven door het Kindermuziekfestival te volgen op facebook en instagram.
Nu in onze museumshop het boek

Nu in onze museumshop het boek "De wereld tussen twee stokken"

Ontdek "De wereld tussen twee stokken" in onze museumshop! Duik in een wereld van kennis en geschiedenis met dit prachtige boek, boordevol 50 opvallende wandkaarten van diverse soorten en maten. Deze kaarten, vaak gemonteerd op karakteristieke houten stokken, tonen niet alleen de geografische veranderingen door de eeuwen heen, maar ook de evolutie in ontwerp en gebruik. Elk kaart is vergezeld van een fascinerend verhaal over de ontstaansgeschiedenis, de makers en de tijd waarin ze zijn gemaakt. Nu verkrijgbaar voor € 29,95 in de museumwinkel. Laat je verrassen door de indrukwekkende transformaties van onze wereld!

Café van Toen en Nu: Vogellezing Chris

Café van Toen en Nu: Vogellezing Chris. Ontdek de geheime wereld van vogels tijdens het "Café van Toen en Nu" in het Streekmuseum Krimpenerwaard! Op donderdag 30 mei verwelkomen we Chris voor een boeiende vogellezing. Laat je betoveren door zijn kennis en passie voor gevleugelde wezens terwijl je geniet van een heerlijk kopje koffie of thee. Kom samen, deel ideeën en laat je inspireren! Mis deze unieke kans niet om 10.00 - 12.00 uur in De Stal van het Streekmuseum

Natuurworkshop: Wilde Lentesoep!

Natuurworkshop: Wilde Lentesoep! Stap uit je comfortzone en duik in de wildernis van smaken met onze "Wilde Lentesoep" workshop! Ontdek de geheimen van lokale ingrediënten en leer samen met je kinderen hoe je een verrukkelijke soep bereidt recht uit de natuur. Gratis deelname op zaterdag 25 mei bij het Streekmuseum Krimpenerwaard. Durf jij het avontuur aan?

Cultuurcafé: Textiele schatten uit de kast op donderdag 27 juni!

Cultuurcafé: Textiele schatten uit de kast op donderdag 27 juni! Ontdek de verborgen verhalen achter alledaagse textiele schatten! Op donderdag 27 juni verwelkomt Cultuurcafé je voor een boeiende avond vol inzichten en verrassingen. Els de Baan, een autoriteit op het gebied van modegeschiedenis en textielrestauratie, neemt je mee op een reis door de tijd, waarbij antieke kleren, handwerklappen en kanten zakdoekjes tot leven komen. Verrijk je kennis en geniet van een inspirerende lezing, gevolgd door een gezellige borrel. Mis dit unieke event niet! Reserveer nu je tickets via Uitagenda Krimpen.