Zien & Doen bij het Streekmuseum Krimpenerwaard
Nieuws
Eric Vloeimans

Cultuurcafé met Eric Vloeimans op donderdag 28 september.

Cultuurcafé met Eric Vloeimans op donderdag 28 september. Eric Vloeimans (1963) is een improviserend trompettist en componist die de term ‘jazz’ voor zijn muziek te beperkend vindt. Zijn werk wordt gekenmerkt door een melodische en lyrische kracht, en een karakteristiek, individueel geluid dat in de meer ingetogen stukken fluwelig of fluisterend wordt genoemd. Zijn motto is: ‘Ik maak muziek voor miljoenen, maar die heb ik nog niet allemaal bereikt’. Inloop is om 19.00 uur met een kopje koffie/thee. Start lezing om 19.30 uur. Na afloop van de lezing wordt u van harte uitgenodigd een drankje te nuttigen in de ontmoetingsruimte. Koop je kaartje, van 5 euro, via de uitagenda.
Natuurworkshop walnoten

Walnoten Workshop bij Streekmuseum Krimpenerwaard door Marjan Pols de Pee

Walnoten Workshop bij Streekmuseum Krimpenerwaard door Marjan Pols de Pee - Een Creatieve Middag voor Kinderen! Op zaterdag 7 oktober nodigen we jullie van harte uit voor een bijzondere workshop in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Dit evenement, georganiseerd door Synerkri, Marjan Pols de Pee en het Streekmuseum, belooft een onvergetelijke middag vol plezier, creativiteit en leerzame avonturen voor kinderen van 4-12 jaar (met begeleiding).
Samen Muziek Maken met Muziekvereniging Concordia bij Streekmuseum Krimpenerwaard

Samen Muziek Maken met Muziekvereniging Concordia

Samen Muziek Maken met Muziekvereniging Concordia bij Streekmuseum Krimpenerwaard. Op zaterdag 30 september nodigen we alle muziekliefhebbers en nieuwsgierige kinderen uit voor een unieke gelegenheid om samen muziek te maken met de getalenteerde leden van muziekvereniging Concordia. Op zaterdag 30 september wordt het museum een bruisend muzikaal podium waar kinderen kunnen kennismaken met de fascinerende wereld van muziekinstrumenten.

Ontdek de Urut Isiwa Molukse Massage: Een Unieke Presentatie door Lien Siwalette

Ontdek de Urut Isiwa Molukse Massage: Een Unieke Presentatie door Lien Siwalette. Lien Siwalette, de eigenaar van Thai Massage Holland in Assen, staat bekend om haar expertise in de traditionele Thaise massage. Sinds 2010 biedt ze cursussen en opleidingen aan op dit gebied. In 2021 heeft Lien Siwalette een nieuwe mijlpaal bereikt als grondlegger van de Urut Isiwa Molukse massage cursus – opleiding.
Stem op Ons in de Rabo Clubsupport en Versterk Onze Gemeenschap!

Stem op Ons in de Rabo Clubsupport en Versterk Onze Gemeenschap!

Beste leden en supporters van het Streekmuseum Krimpenerwaard. We hebben geweldig nieuws! Het Streekmuseum Krimpenerwaard doet mee aan de Rabo Clubsupport en we hebben uw steun nodig om onze gemeenschap te versterken. Rabo Clubsupport is een initiatief van de Rabobank dat lokale verenigingen en stichtingen ondersteunt door middel van financiële bijdragen. Dit is waar jij in beeld komt! Rabo Clubsupport stem op ons.
‘Werken met touw was een sociaal gebeuren’

‘Werken met touw was een sociaal gebeuren’

Broers werkten op de lijnbaan van hun vader ‘Werken met touw was een sociaal gebeuren’ ‘Dat werken op de touwbaan was echt een sociaal gebeuren, want je was helemaal op elkaar aangewezen,’ zegt Leo Roest. Hij en zijn broer André, zijn ‘baanderszonen’; ze werkten op de lijnbaan van hun vader in Lekkerkerk. Men zou het zich zo snel niet realiseren maar een van de belangrijkste producten van de Hollandse waarden in het verleden was geen boter, kaas en melk, maar hennep. Dit gewas verwerkte men op de lijnbanen tot touw, waaraan in de scheepvaart grote behoefte was. Tot ver in de 20e eeuw hebben in Nederland touwslagerijen gefunctioneerd. Bij de baanderszonen Leo en André heeft werken met vezels en touw een flinke stempel op hun leven gedrukt.