Boeken en magazines

Aan de balie is een mooie en unieke collectie boeken te koop. Over Krimpen aan den IJssel, de Krimpenerwaard of over historische onderwerpen. Een complete lijst van boeken en DVD’s die verkocht worden kunt u opvragen bij het museum. U kunt ook boeken bij ons bestellen via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of 0180-514866. De porto kosten worden in rekening gebracht. 

 

Hieronder zijn een aantal boeken uitgelicht. 

Het liefst eigen baas, de scheepswerven van de familie van Duijvendijk

Hans van Duivendijk 

 

Wat was de relatie van de familie van Duijvendijk (ook Duivendijk, Duyvendijk) met de scheepsbouw? Het begon allemaal toen Jan van Duijvendijk Dirkszn. bijna 300 jaar geleden een scheepswerf overnam in Lekkerkerk. Hij kon niet vermoeden dat er uiteindelijk zo’n 35 scheepswerven door zijn nazaten zouden worden gesticht of overgenomen en als Van Duyvendijk scheepswerf zouden worden geëxploiteerd. Die scheepswerven waren voornamelijk gevestigd in Zuid-Holland en Zeeland. Er werden zowel schouwen voor de boeren in de polder gebouwd, als binnenvaartschepen, vissersschepen en zeeschepen. 

 

Kosten: € 45,00

Reisgids Krimpenerwaard, eenheid in verscheidenheid

Sander Enderink en Cristel Stolk

 

De Krimpenerwaard, het natte en drassige land tussen de Lek en de Hollandse IJssel. Al zo'n duizend jaar wonen mensen in deze bijzondere Hollandse streek. Die lange geschiedenis heeft sporen nagelaten: in de dorpen en steden en in de weilanden en natuurgebieden. In deze reisgids staan ruim zestig verhalen over de bewoners van de Krimpenerwaard en hun omgeving. 

 

Kosten:  € 2,50 

Magazine Kunststroming

Het magazine bevat informatie over het evenement Kunststroming, een twee-jaarlijkse Kunst- en Cultuurroute in de Krimpenerwaard dat plaats vindt van 10 t/m 18 september.

 

In het magazine vindt u alle deelnemende locaties, alle kunstenaars, de route en het randprogramma dat rond dit evenement plaatsvindt. Kortom een belangrijk naslagwerk.

 

Kosten: € 3,-