Winkel

Als u het museum binnenkomt springt direct het Oudhollandse kruidenierswinkeltje in het oog.
Het Oudhollands winkeltje bestaat uit delen van verschillende oude winkeltjes uit de Krimpenerwaard. Het is net of u weer terug bent in de tijd. Alle blikken en glazen potten zijn authentiek en gevuld met snoepgoed naar traditioneel recept. Ook zijn er zuurstokken, zoethout en duimdrop te verkrijgen.  Tabletten waarmee anijsmelk gemaakt worden brengen u terug naar vroeger tijden en zijn ook te koop in de winkel.

 

 

Sinds kort zijn er heerlijke Goudse Kamphuisen stroopwafels te koop. Deze krokante wafels zijn te verkrijgen per stuk, per 5 of per 10. De prijzen zijn: losse stroopwafel: € 0,75 (heerlijk bij een kopje koffie), per pakje van 5: € 3,00 en per pakje van 10 € 5,00.

 

Van de oogst uit de museumtuin is er zelfgemaakte jam en gelei te koop, met ingrediënten als vlierbes-appel, rode bes en kruisbes. De prijzen zijn: € 1,50 voor een klein potje en € 2,50 voor een groot potje.

 Er is (zolang de voorraad strekt) honing te koop, die imkerij De Nesse heeft geoogst van de bijenkast uit de museumtuin en tevens producten die vervaardigd zijn van bijenwas zoals zeepjes en kaarsen.

 

 

Vogelhuisjes van goede kwaliteit, gemaakt van resthout vullen het assortiment mooi aan.

 

Aan de balie is een mooie en unieke collectie boeken te koop.
Over Krimpen aan den IJssel, de Krimpenerwaard of over historische onderwerpen.
Een complete lijst van boeken en DVD’s die verkocht worden kunt u opvragen bij het museum.