65 !

Het Streekmuseum KRIMPENERWAARD vierde in 2018 zijn 65-jarig bestaan. Een speciaal voor dit jubileum opgezette tentoonstelling is vanaf 15 december 2018 in de vernieuwde en fraai ingerichte „Zolder“-tentoonstellingsruimte te zien.

Museumschatten

Deze bijzondere expositie toont 65 karakteristieke onderwerpen uit het museum: de schatten van het Streekmuseum. Voor deze gedenkwaardige tentoonstelling is een begeleidend boekje "65 !" uitgegeven waarin de verhalen achter de 65 objecten op rijk geïllustreerde wijze worden toegelicht. Van chique kleding en servies voor bijzondere gelegenheden tot alledaagse gereedschappen en gebruiksvoorwerpen.

In de museumboerderij in Krimpen aan den IJssel staan als vanouds de lokale geschiedenis van de waard en de grote verscheidenheid van zijn bewoners centraal.