Lezing 'verdwenen winkels'

Op zondagmiddag 3 juni om 14.30 uur geeft Adri Liedorp van De Historische Kring Krimpen een gratis lezing over de verdwenen winkels is Krimpen aan den IJssel. De foto hierboven laat de verdwenen winkels zien van het 'prille' winkelcentrum 'Crimpenhof'.

Hij werpt een blijk op de middenstand in Krimpen in de jaren 1930 tot 1960. Hoe deed men boodschappen voordat de grootgrutters, de supermarkten van nu hun intrede deden? Hoeveel bakkers, slagers, waterstokers en klompenmakers telde Krimpen aan den IJssel? Wie kochten er ‘op de pof’ en hoe vaak kwamen de ‘hondenkar’ en de melkboer met zijn bakfiets voorbij?

De lezing sluit aan op de nieuwe tentoonstelling 'Over de Toonbank' die vanaf 2 juni te zien is in het museum. Ook is er over dit onderwerp een boek verschenen dat te koop is bij het museum.

De lezing is gratis incl. koffie/thee in de pauze. Ook het museum is op deze middag geopend en vrij toegankelijk.

Graag aanmelden via de mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of per telefoon: 0180-514866.