Windlichtjes decoreren met koffiebonen

In de afgelopen herfstvakantie hebben veel kinderen deelgenomen aan de kinderworkshop ‘Windlichtjes decoreren met koffiebonen’. De opkomst was dermate hoog dat op die dag voor een tweede groep de workshop ook in de ochtend werd georganiseerd.

Geen tablet of smartphone

In een tijd waar kinderen zich veelal bezighouden met een tablet of smartphone stonden in het streekmuseum eenvoudige ingrediënten klaar om windlichtjes te maken. Een glazen pot met ijzerdraadje, koffiebonen, lijm en een door elk kind eigen gemaakt ontwerp vormden de basisbenodigdheden om lekker bezig te zijn en tot een leuk eindresultaat te komen. Elke keer is het verrassend te zien hoe met veel plezier en inzet aan de werkstukjes gewerkt wordt en hoe snel onderling contact wordt gemaakt.

Oude straatspelletjes

Een rondleiding door het museum schoot, door het uitzonderlijk mooie weer voor oktober, er bij in. Hiervoor in de plaats werd touwtje gesprongen, op blokken en stelten gelopen, twee emmertjes water gedragen, op de oudhollandse fiets over het erf ‘gescheurd’ en was het geluid van de ijzeren hoepel over het erf duidelijk aanwezig. Blije gezichten, wedstrijdjes enthousiast aanmoedigingen met bijbehorend stemverhef, volop pret en spanning dus. Tussendoor was er tijd voor limonade en een krakeling.

Missie geslaagd

Met dank aan de vrijwilligers, die hun vrije tijd hebben ingezet om een geslaagde middag voor de workshopdeelnemers te realiseren. Gezien het enthousiasme van de kinderen, zijn zij daarin bijzonder goed geslaagd.

Foto-impressie