Dinsdag t/m zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00

Helaas is het Streekmuseum Krimpenerwaard, door de nieuwe lockdown, tot 14 januari gesloten. Bekijk voor meer informatie deze pagina

Coronamaatregelen vanaf 6 november

Update 18 december:
Het is een flinke dreun voor ons allemaal: musea moeten voor een vierde keer verplicht sluiten sinds het begin de pandemie in 2020. Omdat de omikron-variant zich snel verspreid, heeft het demissionaire kabinet besloten voor een ‘harde lockdown’. Niet-essentiële sectoren, waaronder musea, moeten vanaf van 19 december tot 14 januari hun deuren sluiten. Ook het Streekmuseum Krimpenerwaard is tot dan gesloten.

Update 26 november:

Het coronatoegangsbewijs blijft van kracht en de anderhalve meter afstand keert terug, daardoor geldt een maximum aantal bezoekers in musea: 1 bezoeker per 5m2. De mondkapjesplicht keert terug in musea. Buiten geldt deze niet. Ook moeten wij onze deuren om 17:00 sluiten, wat enkel gevolgen zal hebben voor geplande evenementen buiten openingstijd van het museum zelf.

Update 2 november:

Na de versoepelingen eind september hoopten we dat wij als museum weer langzaam terug konden gaan naar de ‘normale’ gang van zaken. De persconferentie dinsdag 2 november maakte duidelijk dat we er nog niet zijn. De volle ziekenhuizen waren natuurlijk een voorbode, maar de museumvereniging heeft geprobeerd met een lobby nieuwe maatregelen op afstand te houden. Dat is helaas niet gelukt.

Vanaf 6 november moeten doorstroomlocaties, zoals musea, bezoekers vanaf 13 jaar om een coronatoegangsbewijs (CTB) vragen.

Tot nu toe was dat alleen het geval bij evenementen of in de horeca van musea. Omdat de coronapas wordt gehanteerd, is er geen mondkapjesplicht. Ook is reserveren voor bezoek niet nodig.

Nog vragen? Neem contact met ons op via mail (info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl) of telefoon (0180 514 866).