Nieuws

Kinderboekenweek 2022: Gi-ga groen!

zonnenbloem nieuws

In bomen klimmen, een hut bouwen, picknicken in het park of een moestuintje maken in je eigen tuin. De natuur is overal om ons heen. Buiten is er van alles te ontdekken en te doen. In veel kinderboeken is de natuur het decor voor een heleboel avonturen. Het thema van de kinderboekenweek van 2022 is dan ook gi-ga-groen!

Het Streekmuseum Krimpenerwaard presenteert tijdens de kinderboekenweek (5 t/m 13 oktober) een nieuwe giga groene les, over de eetcultuur en voedselkringlopen van vroeger. Dit wordt gekoppeld aan een belangrijk modern thema: duurzaamheid. Er zijn namelijk een heleboel dingen die geleerd kunnen worden van vroegere eetgewoontes, om bijvoorbeeld minder plastic te gebruiken en minder voedsel te verspillen. Wat aten mensen vroeger en wat deden ze met hun afval? Waar kwam hun eten vandaan en hoe werd het verwerkt en verpakt?

Naast onze eigen les gaan groepen 7 met Marjan-Pols de Pee op natuur ontdekkingstocht over het museumerf.

In de kinderboekenweek bezoeken klassen uit Krimpen a/d IJssel en omliggende dorpen het museum voor deze nieuw ontwikkelde les. Later dit jaar met de klas deze les volgen? Gelukkig blijft de les ook ná de kinderboekenweek. Kijk voor meer informatie over ons lesprogramma op deze pagina.