Nieuws

Streekmuseum Zomerfeest

Save the dates – Streekmuseum Zomerfeest! 

Het Streekmuseum viert de zomer met het zomerfeest! Naast de zomerwoensdagen in augustus, organiseren we in juli het zomerfeest.

Naast de Zomerwoensdag Familiedagen, die elk jaar in augustus worden georganiseerd in samenwerking met Synerkri, de Muziekschool en de bibliotheek, organiseert het Streemuseum deze zomer het Streekmuseum zomerfeest. Waarbij iedere dinsdag de poppenkast terug is, en op donderdag gaan we weer gezellig knutselen!

Streekmuseum Zomerfeest
POPPENKAST: 11, 18, 25 juli, 14.00 – 15.00
Op drie dinsdagen in juli organiseren we een ouderwetse poppenkast, om 14:30. Na de show krijgen de kinderen de kans om samen met de spelers het museum in te gaan en nóg meer over het verhaal van boer Rokus en boerin Teuntje te weten te komen.

Naast de poppenkast kunnen kinderen het museum verkennen, spelen met ouderwets speelgoed of zich verkleden in klederdracht uit de streek.

KNUTSELEN: 13, 20, 27 juli, 14.00 – 15.00
Op de drie donderdagen van de vakantie in juli organiseren we een knutselmiddag. Onze gezellige crea vrijwilligers hebben leuke werkjes voorbereid voor kinderen van 4 t/m 12. De workshop start om 14:00 en duurt ongeveer een uurtje. Achteraf kunnen kinderen het museum verkennen, spelen met ouderwets speelgoed of zich verkleden in klederdracht uit de streek.

De zomerfeesten zijn gratis te bezoeken en aanmelden kan door een mailtje te sturen naar info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl (onderwerp: Streekmuseum Zomerfeest). Voor de begeleidende ouders geldt voor het bezoeken van het museum de toegangsprijs.

Zomerwoensdag Familiedagen
2, 9, 16 augustus, 10:00-15:00
crea-, cultuur-, picknick-, natuur-, sport- en spelactiviteiten (in samenwerking met Synerkri, de Muziekschool & Bibliotheek aan den IJssel)