Nieuws

Tentoonstelling: Verenigd in Muziek

Tentoonstelling: Verenigd in Muziek. 125 jaar concordia. Aanstaande donderdag 28 september openen wij onze nieuwe tentoonstelling!

Tentoonstelling: Verenigd in Muziek; 125 jaar concordia. Aanstaande donderdag 28 september openen wij onze nieuwe tentoonstelling!
Kom en vier met ons mee! Op donderdag 28 september openen we onze nieuwste tentoonstelling met het thema “Verenigd in Muziek”.

Al eeuwenlang brengt muziek mensen samen, en de Krimpenerwaard is geen uitzondering. Onze regio heeft een rijke geschiedenis van muziekverenigingen die de lokale gemeenschap hebben verrijkt. Ondanks uitdagingen zoals kosten en afnemende ledenaantallen, blijft de traditie springlevend.
In 2021 werden fanfareorkesten officieel erkend als ‘immaterieel erfgoed’, een waardevol deel van onze culturele geschiedenis dat we koesteren. Fanfareorkesten zijn uniek voor Nederland en België, en we mogen trots zijn op hun sociale betrokkenheid en hun rol in onze samenleving.
Dit jaar viert Muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel haar 125-jarig bestaan!  Ze delen objecten en foto’s die inzicht geven in de geschiedenis van muziekverenigingen en het fenomeen ‘fanfare’.
Programma voor de opening:
  • Inloop: 14:30 uur
  • Opening door wethouder Kirsten Jaarsma
  • Speciaal muzikaal optreden door het kwintet van Muziekvereniging Concordia
  • Officiële start van het programma: 15:00 uur
Mis deze bijzondere gelegenheid niet om de kracht van muziek en erfgoed te vieren. We hopen jullie allemaal te verwelkomen op deze feestelijke dag!