Nieuws

Moluks Festival

Naar aanleiding van de tentoonstelling Istori-Istori Maluku Krimpen a/d IJssel organiseert het Streekmuseum Krimpenerwaard een reeks Molukse Festivals. Drie zaterdagen in mei, juni en juli worden gevuld met Molukse dans, muziek, hapjes, workshops en verhalen. De volgende (en laatste!) editie vindt plaats op zaterdag 23 juli.

Activiteiten

Tussen 11:00 en 15:00 is er voor jong en oud van alles te doen tijdens het Molukse Festival. Het museum en de tentoonstelling over de Molukse gemeenschap in Krimpen a/d IJssel zijn de hele dag gratis te bezoeken. Er is muziek, lekker eten, dans en voor de jonge bezoekers zijn er doorlopende creatieve- en spelactiviteiten.

Het volledige programma is als volgt:

11:00 – 11:45 Opening van de dag met een optreden van Suzanna Mangar en Peter Lengams

11:45 – 12:30 Kookworkshop

12:15 – 13:00 Optreden Suzanna Mangar en Peter Lengams

13:00 – 13:45 Istori-istori van familie Tahamata door Johnny Tahamata

13:30 – 15:00 Bijzondere voordracht van Suzanna Mangar, een combinatie van liederen en familieverhalen, onder begeleiding van Peter Lengams.

 

Over Suzanna Mangar:

Geboren entertainer, opgegroeid in een Moluks/Nederlands gezin te Deventer, waar veel gitaar gespeeld werd en gezongen, vaak tot in de kleine uurtjes. De liefde voor muziek is er met de paplepel ingegoten. Het podium is dan ook haar thuis. Zingen, acteren of presenteren, Suzanna doet het allemaal even graag en met volle overtuiging recht uit haar hart. Suzanna is bekend in de Nederlandse entertainmentwereld en nam al deel aan vele muzikale voorstellingen en groepen. Ze zal ook te zien zijn op het Kwaku Festival 2022 in Amsterdam.

Foto's Suzanna Mangar

Foto’s: Suzanna Mangar