Nieuws

Stem voor de Erfgoedparel!

Het Streekmuseum Krimpenerwaard is met het project Istori-Istori Maluku genomineerd voor de Erfgoedparel van Erfgoedhuis Zuid-Holland. De Erfgoedparel is een teken van waardering voor het goede werk dat vrijwilligers doen bij musea, archieven, molens, kastelen of andere erfgoedinstellingen in Zuid-Holland.

Voor de Erfgoedparel 2022 heeft Erfgoedhuis Zuid-Holland bijna dertig inzendingen ontvangen: stuk voor stuk projecten die de onmisbare rol van erfgoedvrijwilligers onderstrepen. De jury heeft gezocht naar inzendingen waarin participatie, zeggenschap en samenwerking een belangrijke rol spelen. Uiteindelijk zijn er vijf finalisten geselecteerd, waar het Streekmuseum Krimpenerwaard er één van is.  De prijs bestaat uit een publieks- en vakjuryprijs en beide winnaars ontvangen – naast de eer – een geldbedrag van € 2.000,-. Deze worden uitgereikt tijdens de Erfgoeddag op 3 november.

Groep vrijwilligers

Het Streekmuseum Krimpenerwaard heeft haar nominatie te danken aan een samenwerking met een groep vrijwilligers uit de Molukse gemeenschap in Krimpen a/d IJssel. Al sinds 2018 is het museum in gesprek met de vrijwilligersgroep. Er was behoefte om de Molukse geschiedenis van Krimpen a/d IJssel een plekje te geven in het museum. En dat is gelukt! Samen met de groep vrijwilligers is een tentoonstelling samengesteld, zijn er lezingen en muzikale optredens georganiseerd en zijn de eerste stappen gezet in de ontwikkeling van een lesprogramma voor basisscholen.

Draag je deze samenwerking een warm hart toe? Stem dan voor 1 november op het Streekmuseum Krimpenerwaard voor de Erfgoedparel!

En vergeet niet dit mooie promo filmpje te bekijken…

Istori-Istori Maluku Krimpen a/d IJssel is mede mogelijk gemaakt door het Innovatiefonds Cultuur van de Gemeente Krimpen aan den IJssel, de J.E. Jurriaanse Stichting en de Van Cappellen Stichting.