Nieuws

Café van Toen en Nu

Café van Toen en Nu is één van de ontmoetingsprojecten die met ondersteuning van de gemeente in het leven is geroepen. Het Café vindt de laatste donderdagochtend van elke maand plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Aan de hand van thema’s halen we herinneringen op, maar we bespreken ook het huidige leven. Was toen alles beter? Of brengt nu ook mooie dingen met zich mee? We delen het verleden en heden met elkaar, maar altijd op een gezellige en luchtige manier.

Zo deelt een verhalenverteller een verhaal over het thema, wat dikwijls verbonden is aan de cultuurhistorie van de Krimpenerwaard. Het Streekmuseum beschikt over veel historisch materiaal wat wij bij onze thema’s kunnen en mogen gebruiken.

Voor wie is het Café van Toen en Nu bedoeld? Voor iedereen die het leuk vindt mede-Krimpenaren te ontmoeten, herinneringen te delen, maar ook om kennis op te doen!

Aanmelden voor het Café van Toen en Nu kan via het vrijwilligersloket: ma t/m wo 9-12 0180-515840. Het is fijn als deelnemers zich van tevoren aanmelden, maar het is niet verplicht.

29 september
Van kansarm tot koninklijke onderscheiding
Het levensverhaal van Rinus Zuijdweg

27 oktober
Zing mee met de liedjes van Annie M.G Schmidt

24 november
Goed ouder worden, hoe doe je dat?
door Hans Créton van de ANBO

29 december
Het jaar uit met Stella Speksnijder
Verhalen en gezelligheid