Nieuws

Aankondiging ONDER het GOED; ondermode van vroeger voor het hele gezin

ONDER het GOED

ONDER het GOED; ondermode van vroeger voor het hele gezin

Betreed een tijdloze dimensie waar stoffen en naden niet alleen kledingstukken vormen, maar ook de weefsels van de Krimpenerwaard verrijken en verbinden. Ondergoed onthult meer dan slechts stijlen en trends; het is een intrigerend deel van onze geschiedenis, onze identiteit en ons dagelijks leven.

Op donderdag 15 februari openen wij de deuren van het Streekmuseum Krimpenerwaard voor onze nieuwste tentoonstelling “ONDER het GOED”. Laat je meeslepen in een boeiende reis door de 20e eeuw, waar we de evolutie en betekenis van ondermode onder de loep nemen. Intrigerende foto’s, zorgvuldig bewaarde kledingstukken en bijzondere items vertellen het verhaal van het ondergoed dat onze voorouders droegen, en hoe dit de modes en levensstijlen van die tijd weerspiegelde.

De tentoonstelling werpt ook een uniek licht op de tijd waarin de keuze van ondergoed niet slechts een praktische overweging was, maar ook een weerspiegeling van sociale normen en culturele verschuivingen. Het biedt een fascinerend inzicht in de rol van onderkleding door de jaren heen.

Stap verder en ontdek de rijke textuur en diverse stijlen van vervlogen tijden. Laat je meevoeren door het verhaal van hoe ondergoed niet alleen ons lichaam, maar ook de geschiedenis van de Krimpenerwaard heeft gevormd. “ONDER het GOED” is niet alleen een verzameling van ambachtelijk gemaakte kledingstukken; het is een levend eerbetoon aan de kunst van het kleden en de verhalen die onze kleding vertelt over wie we zijn en waar we vandaan komen.