Bezoekinformatie

 

Adres & Contact

Streekmuseum Krimpenerwaard

 

Bezoekadres/GPS:

Boezemdreef 1, 2922 BA Krimpen aan den IJssel

 

Briefadres:
IJsseldijk 312
2922 BM Krimpen aan den IJssel
Tel: 0180 514866

 

E-mail adres: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl
Website: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl

 

IBAN nummer Streekmuseum Krimpenerwaard: NL98 RABO 0120707128

Openingstijden

Het museum is het gehele jaar geopend op dinsdag t/m zaterdag  van 14:00 – 17:00 uur. Bovendien staan op 2e paasdag, 2e pinksterdag, 2e kerstdag, en Hemelvaartsdag de deuren van het museum voor u open. Het museum is gesloten op Goede Vrijdag, Koningsdag 27 april, 25 en 31 december en 1 januari.

Entreeprijzen

  • Entree € 6,00 per persoon
  • Kinderen t/m 18 jaar GRATIS
  • CJP € 3,00.
  • 65 plus € 3,00.
  • Rondleiding vanaf 10 personen: op aanvraag.
  • Museumkaart gratis.
  • Donateurs gratis (tijdens normale openingsuren).
  • Rotterdampashouders gratis.

Rondleiding

Individueel

Wilt u de bijzondere geschiedenis en leuke wetenswaardigheden leren kennen van de collectie in het museum en de museumboerderij? Ga mee met een van onze rondleiders en kom alles te weten! Individuele bezoekers kunnen een rondleiding krijgen van een van onze gastvrouwen of gastheren, die elke middag aanwezig zijn.

 

Groepen

Voor groepen van minimaal 10 personen kunt u telefonisch of per mail een rondleiding reserveren. De kosten voor een rondleiding zijn op aanvraag (afhankelijk van de grootte van de groep en het tijdstip van bezoek).  Groepsrondleiding reserveren: 0180-514866 of per email: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Koffie- en theehoek

Koffie, thee, fris met stroopwafel

Onze koffie- en theehoek is te vinden in het museum, van waar u uitkijkt over wat vroeger de stal was. De namen van de koeien zijn nog te vinden op de balken. Hier kunt u genieten van een heerlijk kopje koffie of thee met wat lekkers in het kenmerkende boerenbont-servies. Aan de gezellige blauwe tafeltjes en op de bijbehorende stoeltjes kunnen 24 personen plaatsnemen. We verkopen er de befaamde Goudse Kamphuisen stroopwafels, per stuk of in pakjes van 5 of 10.

 

Groepswensen

Voor groepen is op verzoek taart of gebak bij de koffie mogelijk. Dit bestellen wij bij de Krimpense bakker Casteleijn. Graag uiterlijk 1 dag van tevoren aan ons doorgeven wat uw wensen zijn.

Museumwinkel

Snoep van vroeger

Als u het museum binnenkomt springt direct het Oudhollandse kruidenierswinkeltje in het oog. Het Oudhollands winkeltje bestaat uit delen van verschillende oude winkeltjes uit de Krimpenerwaard. Het is net of u weer terug bent in de tijd. Alle blikken en glazen potten zijn authentiek en gevuld met snoepgoed naar traditioneel recept. Ook zijn er zuurstokken, zoethout en duimdrop te verkrijgen. Tabletten waarmee anijsmelk gemaakt worden brengen u terug naar vroeger tijden en zijn ook te koop in de winkel.

 

Jam en honing uit de tuin

Van de oogst uit de museumtuin is er zelfgemaakte jam te koop, met ingrediënten als pruimen, kersen en aardbeien. Er is (zolang de voorraad strekt) honing te koop, die imkerij De Nesse heeft geoogst van de bijenkast uit de museumtuin en tevens produkten die vervaardigd zijn van bijenwas zoals zeepjes en kaarsen. Vogelhuisjes van goede kwaliteit, gemaakt van resthout vullen het assortiment mooi aan.

 

Boeken en DVD's

Aan de balie is een mooie en unieke collectie boeken te koop. Over Krimpen aan den IJssel, de Krimpenerwaard of over historische onderwerpen. Een complete lijst van boeken en DVD’s die verkocht worden kunt u opvragen bij het museum.

Hoe kom ik bij het Streekmuseum Krimpenerwaard?

Routebeschrijving openbaar vervoer

Het Streekmuseum is per openbaar vervoer vanaf het Metrostation Capelse Brug (Rotterdam/Capelle a/d IJssel) met bus 98 goed te bereiken. In Krimpen aan den IJssel uitstappen bij bushalte Koekoekstraat (zie foto rechts). Vandaar, ca. 10 meter lopen in de richting van de buslijn, linksaf de Burgemeester Aalberslaan oplopen richting IJsseldijk. Na ca. 400 meter, net over een singelbrug, is aan uw linkerkant de Boezemdreef waar tevens de ingang van het Streekmuseum is. Vanaf de bushalte is dit vijf minuten lopen.

 

Informatie openbaar vervoer

Voor informatie over openbaar vervoer in Krimpen aan den IJssel kun je terecht op www.ret.nl. Voor informatie over treinreizen kun je terecht op www.ns.nl. Voor het plannen van trein, bus, tram, metro kun je terecht op www.9292.nl

 

Auto

Met de auto via Rotterdam, Capelle a/d IJssel: richting Krimpen aan den IJssel. Vanuit Utrecht - via Schoonhoven: richting  Rotterdam via de N 210. Het adres voor een navigatiesysteem is: Krimpen aan den IJssel, Boezemdreef 1.

 

Parkeren

U kunt bij het museum gratis parkeren. Het best kunt u de auto parkeren op de Boezemdreef, langs de IJsseldijk of op het grote parkeerterrein voor Karwei (aan de andere kant van de IJsseldijk).

Toegankelijkheid mindervaliden

Het museum is goed toegankelijk voor mindervaliden. De bovenverdieping van het hoofdgebouw, waar zich de wisseltentoonstelling en de streekhistorische zolder bevindt, is per stoellift te bereiken. De opkamer en de kelder zijn voor rolstoelafhankelijke bezoekers helaas niet te bereiken. U kunt de auto op het museumterrein parkeren als u via de IJsseldijk binnenkomt.

Cadeaubon Krimpenerwaard

De Cadeaubon Krimpenerwaard is verkrijgbaar en inwisselbaar in het Streekmuseum. Er zijn bonnen van € 5, 10, 20 en 50 verkrijgbaar.

ANWB Fietsservicepunt

Een fietstocht door de Krimpenerwaard is ideaal om lekker uit te waaien. Op de pedalen door de polders en toeren door sfeervolle plaatsjes of bruisende steden. En als u onverhoopt een lekke band krijgt of uw fietsaccu is bijna leeg? Dan biedt het ANWB Fietsservicepunt in het museum uitkomst!
Zie ook www.anwb.nl

Huisregels

Huisregels

De bezoekersvoorwaarden vindt u op deze pagina: klik hier