Dinsdag t/m zaterdag geopend van 14:00 tot 17:00

Evenementen bij het Streekmuseum

In verband met de coronamaatregelen is het op dit moment niet mogelijk om evenementen te organiseren bij het Streekmuseum.

De monumentale boerderij met zijn prachtige pronkkamer, gezellige koffiehoek in de voormalige koeienstal, de overdekte rijtuigenschuur, het ruime erf, en de multifunctionele tuinzaal bieden volop mogelijkheden om uw eigen evenement op een historische plek in de Krimpenerwaard te organiseren.

In samenspraak of eigen beheer
Voor bedrijven, organisaties, verenigingen en particulieren is het Streekmuseum een uitstekende locatie om uw eigen evenement te organiseren in samenspraak of in eigen beheer. Van bruiloft tot familiedag en van vergadering tot kinderfeestje – het is allemaal mogelijk bij het Streekmuseum!

Arrangementen
Arrangementen op maat met een mix van cultuur, culinair, natuur en sfeer behoren tot de mogelijkheden. Een combinatie van eigen inbreng en onze voorstellen maken van uw evenement een topdag!

Informatie
Voor uitvoerige informatie, vragen en prijzen kunt u telefonisch contact opnemen via 0180-514866 of via e-mail info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl

Trouwen

Elkaar het jawoord geven in de sfeervolle pronkkamer van een eeuwenoude boerderij – De prachtige kamers in het museum, het erf met zijn voormalige hooiberg, en de mooie tuin vormen een historisch decor voor een onvergetelijke bruiloft.

Uw bruiloft compleet door ons verzorgd of deels door u zelf?
U kunt zelf de bruiloft verzorgen, maar in overleg kunnen wij ook dingen uit handen nemen. Zo serveren wij voor u koffie, thee, gebak, eventueel aangevuld met een lunch, high tea of een – geheel verzorgde – receptie. De dag afsluiten met een koud buffet of diner behoort eveneens tot de mogelijkheden.

Alléén een trouwreportage?
Wilt u dicht bij huis uw video- en/of trouwfotoreportage opnemen in een prachtige tuin met historische gebouwen? Dat willen wij u niet onthouden. Voor een vergoeding van € 50,- kunt u maximaal anderhalf uur de beste plekjes uitzoeken voor het vastleggen van de mooiste momenten van uw trouwdag door uw eigen fotograaf.

Kinderfeestje

Wil jij ook een bijzondere verjaardag? Een feestje waar iedereen plezier heeft en van alles kan zien? Vier je verjaardag in het Streekmuseum!
Kinderen vanaf circa 6 jaar (min. 8 kinderen) kunnen hun verjaardagspartijtje in het museum vieren. Het standaardprogramma bestaat uit:

  • een rondleiding van ongeveer een half uur waarin voor kinderen leuke wetenswaardigheden van het museum worden belicht
  • een kijkje in de schoolklas van 100 jaar geleden en plaatsnemen op de schoolbankjes
  • verkleden in de stijl van ‘Ot en Sien’
  • een glaasje ouderwetse ranja met een snoepje
  • een speurtocht over het erf van de museumboerderij
  • een snoepzakje voor elk kind.
  • na afloop spelen met ouderwets speelgoed op het erf

High Tea

Op een unieke locatie een heerlijke high tea organiseren voor vrienden, familie of kennissen? Dat kan in onze sfeervolle tuinzaal of koeienstal van het prachtige Streekmuseum.

In samenwerking met een uitstekende cateraar uit de Krimpenerwaard verzorgen wij voor u een gezellige high tea waarbij de lekkerste bonbons, cakes, sandwiches e.d. onweerstaanbaar voor u op tafel staan.

Op die dag kunt u natuurlijk ook het museum bezoeken mét of zónder een interessante rondleiding. Onderwijl zorgen wij voor gedekte tafels, koffie en thee in boerenbont servies en zijn de vakkundige, vrijwillige gastvrouwen en heren voor u aanwezig.

Vergaderen

De Tuinzaal is een praktische ruimte die plaats biedt aan maximaal 50 personen. Kleinere gezelschappen kunnen vergaderen in de ‘sjieke’ Pronkkamer.Koffie, thee, frisdrank, water en een lunch worden door ons verzorgd en het is ook mogelijk om na afloop van uw vergadering bij ons te borrelen of te dineren.

Voor vergaderingen werken wij met diverse vergaderarrangementen. Een arrangement is te boeken vanaf 10 personen.

Eten en drinken

Voor evenementen kunt u zelf de catering regelen, maar wij nemen dit graag voor u uit handen. Wij hebben connecties met verschillende cateraars in de regio en kunnen onze gasten zo van al hun wensen voorzien. Of het nu gaat om een borrel, diner, lunch, buffet, BBQ, picknick of enkel koffie en gebak – wij zorgen dat het voor u klaar staat. Neem voor meer informatie over de verschillende arrangementen en mogelijkheden contact met ons op via 0180-514866 of via e-mail info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl.