Nieuws

Collectie Streekmuseum Krimpenerwaard in gevaar

Als het Streekmuseum Krimpenerwaard niet snel een nieuwe depotruimte vindt, loopt het risico dat de collectie verloren gaat. Het college van de Gemeente Krimpen aan den IJssel heeft besloten het dat museum uiterlijk 1 augustus de depotruimte in het naastgelegen Comenius College moet verlaten. Binnen een jaar zal ook de depotruimte in de Admiraal de Ruyterschool moeten wijken.

Streekmuseum Zomerterras

Deze zomer presenteert het Streekmuseum in samenwerking met 't Roze Schaap het Streekmuseum Zomerterras. We creëren gezellige zitplekjes in onze notenboomgaard, naast het museum aan de dijk.

Cultuurcafé: Istori-Istori Maluku

Deze editie van het cultuurcafé, op zaterdag 30 juni, brengt een interactieve muzikale voorstelling in samenwerking met Yopi Abraham en Tiga Batang Rumah.

Zomerprogramma: Kinderfeesten & Zomerwoensdagen

Nu het weer kan breidt het Streekmuseum Krimpenerwaard haar zomerprogramma uit. Naast de welbekende Zomer Familiewoensdagen in augustus, organiseren we dit jaar de Streekmuseum Kinderfeesten in juli.

Moluks Festival

Naar aanleiding van de tentoonstelling Istori-Istori Maluku Krimpen a/d IJssel organiseert het Streekmuseum Krimpenerwaard een reeks Molukse Festivals. De volgende editie vindt plaats op zaterdag 23 juli.

Natuurworkshop Aalbessen

Op zaterdag 25 juni is het tijd voor de volgende natuurworkshop bij het Streekmuseum Krimpenerwaard. Dit keer staat de workshop in het teken van aalbessen.