zonnenbloem nieuws
Nieuws
CULTUURCAFE 'HET DELFT VAN VERMEER'

Cultuurcafé: 'Het Delft van Vermeer'

Tijdens het eerste cultuurcafé van het jaar zal kunsthistoricus Diana Kostman een lezing houden over het leven en levenswerk van Johannes Vermeer. Dit n.a.v. de unieke expositie in het Rijksmuseum waar van 10 februari tot 4 juni 2023 het grootst aantal schilderijen uit zijn collectie bij elkaar hangen. Voor deze gelegenheid is in het Prinsenhof van Delft in dezelfde periode een speciale tentoonstelling te zien; 'Het Delft van Vermeer'.
Nijverheidsstraat Cafe van toen en nu watersnood

Café van Toen en Nu: watersnood

Op 30 maart is er weer een gezellig Café van Toen en Nu in het Streekmuseum. Deze keer staat het in het teken van de watersnoodramp. Dit jaar is het 70 jaar geleden dat de watersnoodramp Nederland trof. Ook in de Krimpenerwaard zijn hier veel verhalen van te vertellen.
Maak het Streekmuseum lente klaar samen met ons tijdens NLdoet!

Maak het Streekmuseum lente klaar samen met ons tijdens NLdoet!

Maak het Streekmuseum lente klaar samen met ons tijdens NLdoet! Het Oranje Fonds organiseert ieder jaar, samen met duizenden sociaalmaatschappelijke organisaties in het land, weer NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje het verschil te maken en ertoe te doen! Bij het Streekmuseum Krimpenerwaard nodigen wij iedereen uit om te komen helpen met wat klussen in en rondom het museum op 10 maart van 10.00 - 15.00 uur! ☀ Je kan je aanmelden via de link. Let op! Er zijn maar een beperkt aantal plekjes beschikbaar.
Knutselen in de voorjaarsvakantie

Knutselen in de voorjaarsvakantie

We gaan weer knutselen! Op woensdag 1 maart zullen onze crea vrijwilligers samen met een groep kinderen vrolijke kunstwerkjes knutselen in de koffiehoek van het museum. We gaan wat leuke werkjes maken wat goed past bij de lente! De workshop start om 13:00 en duurt ongeveer een uurtje. Achteraf kunnen kinderen het museum verkennen. Voor de begeleidende ouders geldt hiervoor de toegangsprijs. Er zijn verschillende knutselopties dus kinderen van 4 t/m 12 kunnen meedoen.
De strijd tegen 'natte voeten'

Oude boomgaarden in de Krimpenerwaard: De strijd tegen ‘natte voeten’

Dijkmans zoet, Groninger kroon, Zoete Ermgaard. Kleipeer, Kweepeer en de Mispel; wie kent ze nog? Het zijn oude fruitrassen die vroeger voorkwamen in de boomgaarden bij de boerderijen in de Krimpenerwaard. Ook het Streekmuseum Krimpenerwaard heeft een kleine boomgaard met oude rassen. Het hoorde bij het streven om zo veel mogelijk zelfvoorzienend te zijn. In de Krimpenerwaard had het planten van fruitbomen soms wel wat ‘voeten in de aarde’. Dat had te maken met de slappe veengrond en de hoge grondwaterstand.
Café van Toen en Nu: poesie albums

Café van Toen en Nu: over poëziealbums

Poesie Albums in het Café van Toen en Nu. Op donderdag 23 februari organiseren wij weer het Café van Toen en Nu. Deze keer staat het in het teken van poëzie albums ook wel “poesie albums” genoemd. Aan iedereen de vraag om het eigen poëziealbum mee te nemen en een versje en een plaatje voor te bereiden voor deze ochtend.