zonnenbloem nieuws
Nieuws

Streekmuseum Zomerfeest

Het Streekmuseum viert de zomer met het zomerfeest! Naast de zomerwoensdagen in augustus, organiseren we in juli het zomerfeest. Waarbij iedere dinsdag de poppenkast terug is, en op donderdag gaan we weer gezellig knutselen!
cafe van toen en nu kaas

Café van Toen en Nu: kaasmaken

Café van Toen en Nu op 29 juni van 10.00 tot 12.00 uur - Streekmuseum voor de Krimpenerwaard, Tuinzaal Het gezellige Café van Toen en Nu vindt de laatste donderdagochtend van elke maand plaats van 10.00 tot 12.00 uur in het Streekmuseum Krimpenerwaard. Aan de hand van thema’s en sprekers halen we herinneringen op, maar we bespreken ook het huidige leven. Was toen alles beter? Of brengt nu ook mooie dingen met zich mee? We delen het verleden en heden met elkaar, maar altijd op een gezellige en luchtige manier.   Deze keer krijgen we inzicht in alle fijne kneepjes van het kaasmaken. Kaasboerderij Hoogerwaard is al sinds jaar en dag een autoriteit op het gebied van kaasmaken. Na een lezing en uitleg van mevrouw Hoogerwaard gaan we onder haar begeleiding zelf aan de slag met het maken van een kaasje.
CULTUURCAFE MET LOTTE JENSEN

Cultuurcafé met Lotte Jensen

Cultuurcafé met Lotte Jensen. Het cultuurcafé staat deze keer in het teken van de tentoonstelling in het Streekmuseum: Crimpenre waard; in de greep van het water 🌊 Lotte Jensen is hoogleraar Nederlandse literatuur- en cultuurgeschiedenis aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Ze doet onderzoek naar de verwerking van rampen in Nederland door de eeuwen heen. Kom langs op 29 juni bij Ontmoetingscentrum de Tuyter en kom meer te weten over het boek: Wij en het water van Lotte Jensen. Inloop is om 19.00 uur met een kopje koffie/thee. Start lezing om 19.30 uur. Na afloop van de lezing wordt u van harte uitgenodigd een drankje te nuttigen in de ontmoetingsruimte. Het cultuurcafé is een samenwerking tussen Synerkri, Streekmuseum Krimpenerwaard, Bibliotheek Krimpen en Muziekschool Krimpen waarbij verbindingen worden gelegd met andere culturele organisaties en vrijwilligersorganisaties en nieuwe samenwerkingen tot stand komen. Toegang is €5,- incl. twee consumpties. Tickets kunnen via uitagenda Krimpen worden gekocht.

Café van Toen en Nu: Verhalenverteller Hugo Gastkemper

Café van Toen en Nu: Verhalenverteller Hugo Gastkemper. Op donderdag 25 mei is er weer een gezellig Café van Toen en Nu in het Streekmuseum. Hugo Gastkemper, verhalenverteller én verhalenbedenker komt langs. Zijn verhalen gaan over de belevenissen en de persoonlijke groei van mensen, fantasiefiguren of zelfs voorwerpen. Over een torenhaan, wekker of het Vroedvrouwenpad. Hij vertelt met warme stem, beeldende bewoordingen en vleugjes humor. Zijn vertellingen verrassen, verwarmen en stimuleren.   Iedereen is welkom tussen 10.00 en 12.00 uur en de koffie staat klaar!

Oogst- en Streekmarkt 27 mei

Aanstaande zaterdag is het alweer tijd voor de Oogst- en Streekmarkt.  Samen met Proef de Krimpenerwaard hebben we alle kramen weer een mooie plek kunnen geven en is het terrein goed gevuld! We hebben enorm veel zin in de 27ste! Kom vooral langs en proef wat de Krimpenerwaard te bieden heeft. We heten iedereen graag welkom van 11.00-17.00 uur!
Natuurworkshop bloemenkracht

Natuurworkshop bloemenkracht

Natuurworkshop bloemenkracht met Marjan Pols de Pee. Op zaterdag 13 mei is het tijd voor de volgende natuurworkshop bij het Streekmuseum Krimpenerwaard. Om te ervaren wat de lente ons allemaal brengt, zal de workshop dit keer helemaal draaien om (eetbare) bloemen. We gaan potjes maken om goudsbloempjes in te zaaien, maken badzout van paardenbloemen en zetten thee van madeliefjes. Ook lopen we een rondje over het erf, om te kijken welke bloemen in de museumtuin je eigenlijk allemaal kunt eten.