We zijn weer open!

Maak meteen een bezoekafspraak
Mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl 
Telefoon: 0180 514 866
Abonneer je op de nieuwsbrief

De Nationale Museumweek

Op 19 april begint de Nationale Museumweek! Elk jaar organiseert de Museumvereniging deze week, die helemaal in teken staat van kunst en cultuur. Vorig jaar was de eerste digitale editie een enorm succes. Musea door het hele land boden bezoekers creatieve online activiteiten – van wandelingen tot workshops en van online tentoonstellingen tot 3D-belevingen.

Ook dit jaar zal er tijdens de museumweek, van 19 t/m 25 april, weer een heleboel online te beleven zijn. Het Streekmuseum heeft een aantal mooie digitale activiteiten gepland. We geven een persoonlijk tintje aan ons online museum en laten onze vrijwilligers en medewerkers vertellen over een aantal van onze objecten. Ook zijn er kleurplaten, die thuis geprint en ingekleurd kunnen worden. Daarbij sturen we onze museumvrienden erop uit voor drie verschillende foto-opdrachten. Kies een van de drie categorieën, of doe ze allemaal.

Op deze pagina vind je alle online activiteiten!

Foto-opdrachten

We sturen we onze museumvrienden erop uit voor foto-opdrachten! Kies zelf je favoriete categorie, of ga voor ze allemaal.

1. Wilgen: In onze museumtuin staan een aantal prachtige wilgen. Maak een foto van een wilg bij jou in de buurt.
2. 100 jaar oud: Ga in je omgeving op zoek naar een object van ongeveer 100 jaar oud. Schiet een foto van jezelf en het object, waaruit blijkt waar het object voor dient.
3. Favoriete plek: Maak een foto van jezelf op je favoriete plek in de Krimpenerwaard en laat ons weten waarom dit jouw lievelingsplek is.

Wij rijken een klein prijzenpakketje uit aan de mooiste foto in elke categorie. Je kunt je foto(‘s) opsturen naar info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl, maar we vinden het nog leuker als je de foto(‘s) deelt op je eigen social media en ons tagt!

Kleurplaten

Ga creatief aan de slag met de kleurplaten van het Streekmuseum! Er zijn twee verschillende kleurplaten te downloaden. Eentje van aardewerk uit Gouda en eentje van het museum zelf. Op de tweede kleurplaat van het museum kun je zelf het tuintje voor het museum inrichten met de mooiste bloemen. We zijn natuurlijk heel benieuwd naar jullie creaties, die je op donderdagen kunt komen langsbrengen bij het museum of kunt opsturen naar info@streekmuseumkrimpenerwaaard.nl. Veel kleurplezier!

Kleurplaat Aardewerk uit Gouda

Kleurplaat Het Museum