Met de klas naar het Streekmuseum

Bekijk voor voor de huidige coronamaatregelen deze pagina.

Wegens herziening van de lesprogramma’s bieden wij op dit moment beperkt lessen aan voor middelbaar onderwijs. Neem contact op via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl voor de mogelijkheden en meer informatie.

Het Streekmuseum ontwikkelt diverse workshops voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Leerlingen verkennen en ervaren het verleden van hun eigen omgeving aan de hand van interactieve opdrachten.

In ‘Achter de schermen’ ontdekken leerlingen wat voor beroepen er in een museum voorkomen. Wie zorgt er bijvoorbeeld voor dat de objecten goed bewaard blijven en wat voor materialen heeft diegene daarbij nodig?

De leerlingen krijgen een rondleiding door het museum waarbij ingegaan wordt op de verschillende taken, zoals tentoonstellen, rondleiden en beveiliging. Hierna gaan ze in groepjes aan de slag met het inrichten van een vitrine. De groepjes kunnen kiezen uit de thema’s: mode, onderwijs, huishouden en sport & spel. Ook brengen de leerlingen een bezoek aan het depot, waar ze zelf een object mogen conserveren.

Kosten: € 120,-

Duur: 120 minuten

Boeken via email: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl