Donateur worden

Draagt u de historie en cultuur van de Krimpenerwaard en Krimpen a/d IJssel een warm hart toe? Word dan donateur van Streekmuseum Krimpenerwaard. Dankzij de steun van een grote groep trouwe donateurs kan het Streekmuseum Krimpenerwaard de vele activiteiten en tentoonstellingen ontwikkelen.

Als particulier heeft u diverse mogelijkheden om te geven. Vanaf 1 januari 2012 geldt voor giften aan culturele anbi’s tijdelijk een extra fiscaal voordeel, de multiplier. Dit extra voordeel is in de zg. Geefwet geregeld en door de Europese Commissie goedgekeurd. De regeling is daarnaast met een jaar verlengd. Concreet mag een gift met een multiplier van 25% verhoogd worden. Dit betekent dat er een kwart meer mag worden afgetrokken!
Uw gift is meer dan welkom, op deze site leest u meer over de fiscale voordelen van een schenking aan het museum.

Donateur worden kan al vanaf € 20,– per jaar. Meld u via onderstaand formulier aan als donateur en maak een door u gewenst bedrag over naar NL98 RABO 0120707128. Vermeld daarbij “Donateur: Naam”.

Vrije toegang of korting

Regelmatig brengt het museum u op de hoogte met een digitale Nieuwsflits, waarin alle activiteiten die in het museum plaatsvinden opgenomen zijn. U en uw gezin krijgen gratis toegang tot het museum en tot een aantal georganiseerde activiteiten zoals lezingen en concerten. Op andere activiteiten krijgt u korting. Verder wordt er, alleen voor donateurs, een jaarlijkse activiteit georganiseerd. Bijvoorbeeld een taxatie-middag of een nieuwjaarsborrel.

Word donateur

  • Al vanaf 20 euro per jaar bent u donateur. Maak het bedrag over naar NL98 RABO 0120707128. Vermeld daarbij “Donateur: Naam”. We gebruiken uw adres gegevens enkel om u op de hoogte te houden van wat er in het museum speelt en om u af en toe een bedankje te sturen voor uw donatie.

Grote vriend

Om het museum ook in de toekomst gezond te houden, ook nu de overheid zich steeds meer terugtrekt, streven wij ernaar een duurzame band op te bouwen met bedrijven uit de omgeving van het Streekmuseum, zodat wij onze financiële basis kunnen versterken.

Voor deze groep bedrijven is de kring van ‘Grote Vrienden’ opgericht. Als u toetreedt tot deze kring wordt u structureel vriend van het museum. Dit houdt in dat wij u regelmatig op de hoogte brengen van nieuwe tentoonstellingen, u uitnodigen voor exclusieve evenementen en u tegen gereduceerd tarief de beschikking krijgt over onze ruimtes (De Pronkkamer, de Tuinzaal, het erf en het museum) voor bedrijfsevenementen, vergaderingen, borrels of diners. Het museum kan tijdens uw evenementen voor de inhoudelijke ‘touch’ zorgen door het aanbieden van rondleidingen en/of lezingen door deskundigen.

Grote vriend

Er zijn verschillende manieren waarop u als bedrijf het museum structureel financieel kunt steunen, voor een bedrag van 500 euro per jaar bent u ‘Grote Vriend’. Uw bedrijf wordt vermeld op onze website en op een bord bij de balie. U ontvangt een ‘symbolisch’ IJsselsteentje omdat u een ‘steentje bijdraagt’ aan onze financieel gezonde toekomst. Ook is het mogelijk een ‘maatwerk’ voorstel te maken waarin we tot een samenwerking kunnen komen die past bij uw bedrijf. Aangezien het Streekmuseum de ANBI-status heeft, is uw jaarlijkse bijdrage na belastingaftrek aanzienlijk minder.

Voor meer informatie en een afspraak kunt u contact opnemen met Hilde van den Berg (directeur): h.vandenberg@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of op telefoonnummer: 0180 514866.