Justitieklanten in vroeger tijd

Auteur: Harry Aardoom

Korte verhalen naar aanleiding van akten uit de archieven van de Hoge vierschaar van Zuid-Holland, van ‘de Hooge vierschaer der heerlyckheijt van Strijen’, en van het Gerecht van Dordrecht, ‘de Camere Judiciale der stadt Dordrecht’.

Prijs: € 14,95
(Boeknummer 791)

De jaren ‘60

Auteur: Jack Botermans / Wim van Grinsven

 

Voor dit boek is een groot aantal (dagelijkse) gebruiksvoorwerpen en andere artikelen gefototgrafeerd. Thematisch en in hun onderlinge samenhang gerangschikt, vertellen het keukengerei, het speelgoed, de meubels en de boodschappen het échte verhaal van de swingende jaren’60.

 

Prijs: € 12,95

(Boeknummer 790)

Een passie in baksteen

Auteur: Saskia te Loo – Bert van Oosterhout

Verhalen over gisteren en morgen rondom het Gezondheidscentrum Krimpen aan den IJssel

Prijs: € 9,90
(Boeknummer 789)

Gewone mensen in vroeger tijd

Auteur: Harry Aardoom

Een verhalenboek dat de gebeurtenissen beschrijft uit vroeger tijd als anekdoten. Het is een selectie van de auteur uit vele beschreven zaken. Dat waren zelden rechtzaken die in vroeger tijd belangrijk werden gevonden. Een rechtzaak was voor hem alleen maar interessant als er een menselijk verhaal bij te vinden was.

Prijs: € 14,95
(Boeknummer 785)

Krimpen aan de Lek tijdens de Tweede Wereldoorlog

Auteur: H.C.A. Klip

Verhalen van personen die de Tweede Wereldoorlog nog meemaakten. Een aanvulling aan de geschiedschrijving van Krimpen aan de Lek

Prijs: € 6,50
(Boeknummer 736)

Lekkerkerk door de Tijd

Auteur: Drs. C.J. Nobel – van Vuren

Verhalen van vroeger.

Prijs: € 3,40
(Boeknummer 741)

Modern boeren

Mijmeringen over het platteland van vroeger en nu
Auteur: Fred van Wijnen

Verhalen over de veranderingen in de Krimpenerwaard stoelen op de vele gesprekken aan de keukentafel die de auteur met plattelanders en agrariërs voerde. Fraaie pentekeningen door Albert Hermannes sieren dit boek.

Prijs: € 7,95
(Boeknummer 777)

Modern platteland

Mijmeringen over het platteland van vroeger en nu
Auteur: Fred van Wijnen

De auteur kan het niet nalaten buitenissige confrontaties tussen boeren en nieuwe plattelanders (uit de steden) op de hak te nemen.

Prijs: € 12,50
(Boeknummer 778)

Nieuwe plattelanders

De toekomst van de polder
Auteur: Fred van Wijnen

Van Wijnen meent dat gebrek aan kennis en desinteresse de grootste vijanden van een vitale polder zullen worden. Hij roept de nieuwe plattelanders dan ook op om uit eigenbelang niet alleen in stenen maar ook in kennis van de polderhistorie en de daarmee verbonden boerencultuur te investeren.

Prijs: € 12,50
(Boeknummer 786)

Ooggetuigen

Auteur: Huib Neven – Lourens Portasse

Dit boek is uitgegeven door de gemeente Krimpen aan den IJssel ter gelegenheid van 60 jaar herdenking van de bevrijding. Een verhalenbundel van jongeren, die te maken hebben gehad met oorlog en vervolging.

Prijs: € 3,50
(Boeknummer 792)

Sebastol

Auteur: Historische Vereniging Lekkerkerk door de Tijd

Wist u dat Lekkerkerk wellicht 20 jaar ouder is dan altijd werd gedacht? Dat de aanleg van de Lange Stoep destijds 15 gulden kostte en dat de stenen muur aan de Voorstraat daar al meer dan 248 jaar staat?

Prijs: € 10,00
(Boeknummer 746)

Slijk, Schuwacht rn de burgemeesters

Auteur: Adriana C.P. Ooms-de Jong

Verhalen bundel van de Historische Vereniging Lekkerkerk door de Tijd. Een boeiende biografie van alle burgemeesters die Lekkerkerk in de loop der tijden gekend heeft, de gedenkwaardige geschiedenis van zomaar een huis in Schuwacht en zijn bewoners, en een goed doortimmerd verhaal over het eeuwenoude familiebedrijf Slijk, dat zijn naamgevers reeds lang heeft overleefd.

Prijs: € 12,50
(Boeknummer 742)