Drie eeuwen T. van Duijvendijk’s Scheepswerf te Lekkerkerk in beeld, herinnering, feiten en cijfers.

Auteur: Michiel Emmery

In dit unieke verzamelwerk brengt de auteur feiten en cijfers uit 330 jaar archief, literatuur, alsmede herinneringen van 40 direct betrokkenen uit de jaren 1940-1975 en de beste 300 foto’s bij elkaar.

Prijs: € 32,95
(Boeknummer 751)

Hein en Jonna van de Steenplaats

Hein en Jonna van de Steenplaats
Auteur: Elly van Gelderen-Kasbergen

Boek waarin wordt verteld over de arbeid die kinderen vanaf vijf jaar moesten verrichten, en van de zware vrouwenarbeid. De rijke steenplaatseigenaren gebruikten hun arbeiders, die vaak analfabeet waren, vrijwel als slaven en lijfeigenaren.

Prijs: € 12,50
(Boeknummer 780)

Het liefst eigen baas, de scheepswerven van de familie van Duijvendijk

Auteur: Hans van Duijvendijk

Wat was de relatie van de familie van Duijvendijk (ook Duivendijk, Duyvendijk) met de scheepsbouw? Het begon allemaal toen Jan van Duijvendijk Dirkszn. bijna 300 jaar geleden een scheepswerf overnam in Lekkerkerk. Hij kon niet vermoeden dat er uiteindelijk zo’n 35 scheepswerven door zijn nazaten zouden worden gesticht of overgenomen en als Van Duyvendijk scheepswerf zouden worden geëxploiteerd. Die scheepswerven waren voornamelijk gevestigd in Zuid-Holland en Zeeland. Er werden zowel schouwen voor de boeren in de polder gebouwd, als binnenvaartschepen, vissersschepen en zeeschepen.

Kosten: € 45,00

Het Van Duijvendijk-terrein

Auteur: Jan de Jong

Vierhonderd jaar scheepsbouw op Krimpen aan den IJssel over de voormalige werf Van Duijvendijk.

Prijs: € 9,95
(Boeknummer 732)

Rembrandt - Leven en werk van A - Z

Auteur: Shelley Rohde

Rembrandt – Leven en Werk van A-Z – leidt de lezer door de fascinerende wereld van Rembrandt van Rijn (1606-1669). De hoofdstukken zijn in alfabetische volgorde gerangschikt en vertellen elk een verhaal over zijn leven en werk. Ieder hoofdstuk is rijk geïllustreerd met tekningen, etsen en schilderijen uit musea over de hele wereld – een onvergetelijke keuze uit het werk van Rembrandt van Rijn.

Prijs: € 2,50
(Boeknummer 793)