’t Winkeltje

Als u het museum binnenkomt springt direct de Oudhollandse kruidenierswinkel in het oog. Het sfeervolle winkeltje bestaat uit delen van verschillende oude winkels uit de Krimpenerwaard. Het is alsof u weer terug bent in de tijd.

Alle blikken en glazen potten zijn authentiek en gevuld met snoepgoed naar traditioneel recept. Dagelijkse benodigdheden zoals zeep, schoonmaakmiddelen en garens, alle in de originele verpakkingen, liggen als nieuw in ’t Winkeltje.

Snoep van vroeger, waaronder zuurstokken, zoethout en duimdrop, is er te verkrijgen. Tabletten waarmee anijsmelk gemaakt wordt, brengen u terug naar vroeger tijden en zijn eveneens te koop in de winkel.

Boeken & Magazines

Tegenover ’t Winkeltje”, aan de balie, is een mooie en unieke collectie boeken te koop. Over de Krimpenerwaard, Krimpen aan den IJssel of over historische onderwerpen. Een complete lijst van boeken en DVD’s die verkocht worden kunt u opvragen bij het museum.
U kunt ook boeken bij ons via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl bestellen of telefonisch via 0180-514866. De portokosten worden in rekening gebracht.
Via de onderstaande rubrieken komt u bij het overzicht van de betreffende boeken: