Nieuws

Moluks Festival

Naar aanleiding van de tentoonstelling Istori-Istori Maluku Krimpen a/d IJssel organiseert het Streekmuseum Krimpenerwaard op zaterdag 14 mei de eerste editie van een reeks Molukse Festivals. Drie zaterdagen in mei, juni en juli worden gevuld met Molukse dans, muziek, hapjes, workshops en verhalen.

Activiteiten

Tussen 11:00 en 15:00 is er voor jong en oud van alles te doen tijdens het Molukse Festival, ofwel Pesta Maluku. Het museum en de tentoonstelling over de Molukse gemeenschap in Krimpen a/d IJssel zijn de hele dag gratis te bezoeken. Daarnaast worden er muzikale en culinaire workshops gegeven door onder andere Tifa Bunji (percussie) en Malita Pasanea (dans). Voor de kleintjes staat er een springkussen op het boerenerf en is er een creatafel waar gedurende de hele dag geknutseld kan worden.

11:00-12:15 Dansworkshop 6-12 jaar Vooraf aanmelden
11:00-12:15 Tifa demonstratie + workshop Vrije inloop
13:00-14:15 Dansworkshop 6-12 jaar Vooraf aanmelden
13:00-15:00 Kookworkshop Vrije inloop
 

Doorlopend

 

Gratis museumbezoek, springkussen, creatafel

Hapjes

Naast de activiteiten, zorgt Stichting Tjari Dana Krimpen a/d IJssel tijdens het festival voor Molukse hapjes. Om verzekerd te zijn van deze lekkernijen worden er ook van tevoren bestellingen aangenomen via Evelin Hiariej. Zij kan worden gebeld op 0640515848. Vermeld even dat het gaat om het evenement bij het Streekmuseum Krimpenerwaard op 14 mei, dan kan ze meer vertellen over wat voor lekkers er allemaal afgehaald kan worden.

Volgende edities

De volgende Molukse Festivals staan gepland op zaterdag 18 juni en zaterdag 23 juli.