Waterige Monumentendag vol stralende deelnemers

Hevige regenbuien aan het begin van de dag hadden weinig invloed op de vriendelijke sfeer tussen bezoekers en deelnemers

Veel regenwater

De stevige regenbuien in de ochtend van Open Monumentendag hielden aanvankelijk veel mensen binnenshuis. De volle zon en blauwe lucht aan het begin van de middag was dan ook het keerpunt waarop een groot aantal mensen er alsnog op uittrokken om de activiteiten rondom Open Monumentendag te gaan bekijken.

Speciale geurtjes

Bij aankomst op het museumplein van het streekmuseum KRIMPENERWAARD kwam de speciale geur van gerookte paling je tegemoet en zette de bezoekers aan tot het nuttigen van een heerlijk broodje paling. Een andere typische geur die bij het streekmuseum hoort, is die van hennep waarmee touw gemaakt wordt. Bij de touwbaan werd vol overgave gedemonstreerd hoe touw wordt gemaakt en kon de jeugdige bezoeker zelf een springtouw te maken.

Brocantemarkt

In de huiskamers van het museum, de stallen en bijgebouwen was de Brocantemarkt ondergebracht. De kraampjes, met kleding en tassen, glinsterende sieraden, sfeervolle woonaccessoires, speelgoed, droogbloemen, etc. inclusief stralende kraambezetting, kregen door het regenachtige weer weliswaar minder bezoekers dan voorgaande jaren maar de gezelligheid was er niet minder om.

Kantklossen

Een zeer bijzondere demonstratie kantklossen werd gegeven door mevrouw Hennie van den Heuvel-Mudde die met veel vaardigheid aan een kantkloswerkje bezig was. Met rappe vingerbewegingen legde zij de draden van de klossen op de juiste plaats en werd langzaam het patroon tussen de naalden zichtbaar. Naast haar op de tafel lag veel van haar arbeidsintensieve werk uitgestald en zagen de bezoekers met hoeveel geduld, tijd en vakmanschap haar werkstukken tot stand zijn gekomen.

Koper-ensemble Concordia

Het koper-ensemble van de muziekvereniging Concordia uit Krimpen aan den IJssel gaf in de voormalige koeienstal van het museum een mooi concert. Zoals we gewend zijn van Concordia was de presentatie als van ouds van hoog niveau en met hun muzikale kwaliteiten wisten zij het publiek wederom te bekoren.

DANK: Vrijwilligers en deelnemers

Zonder vrijwilligers die voor de opbouw, de catering en de afvoer van het overtollige regenwater hebben gezorgd, is dit evenement ondenkbaar en wij bedanken hen dan ook voor hun tomeloze inzet. Ook onze dank aan de deelnemers van de Brocantemarkt voor hun aanwezigheid, muzikale bijdrage, gezelligheid en sfeer die zij elke keer weer tijdens de markten weten in te brengen.

Foto-impressie Brocantemarkt - Open Monumentendag 2017

(klik op de foto voor een vergroting)