KoeKaasRoute van Gemeente Krimpenerwaard

Stap op een mooie dag op de fiets in de Krimpenerwaard en maak kennis met weilanden vol koeien, bloemrijke slootkanten, oude boerderijen, historische wegen, recreatiegebieden en sfeervolle dorpjes en stadjes. Fiets de KoeKaasRoute en kom even langs bij het Streekmuseum waar u van harte welkom bent.

 

Door de polder naar Gouda

De Gemeente Krimpenerwaard heeft in samenwerking met www.fietsnetwerk.nl voor u de KoeKaasRoute uitgezet. Met deze fietstocht kunnen natuurliefhebbers en vogelaars op diverse punten op de route een stukje omrijden om te genieten van de weidenatuur en de vele vogels die er te vinden zijn. De route loopt langs dorpjes als Stolwijk, Ouderkerk aan den IJssel en langs de historische stad Gouda. Proef onderweg van de gastvrijheid van de ondernemers: koop kaas en andere producten bij de boer of maak kennis met de streekgerechten in een van de gezellige restaurantjes. Wat dacht je bijvoorbeeld van een lekker gerecht met ‘Goudse Boerenkaas’? Deze bekende kaas wordt niet in Gouda gemaakt, maar onder andere op de kaasboerderijen in de Krimpenerwaard. 

 

Veengebied

Het landschap van de Krimpenerwaard bestaat voornamelijk uit veenweides. Zo’n duizend jaar geleden was de Krimpenerwaard nog een moerasgebied totdat het gebied werd drooggelegd. De planten in het moeras vormden samen de huidige veenbodem. Veenbodems zijn te nat voor akkerbouw en daarom zijn er hier weilanden aangelegd om vee op te houden. 

 

Kijk op www.fietsnetwerk.nl voor nog meer prachtige fietsroutes en lees deze folder over de KoeKaasRoute.