AGENDA

Geen nieuws beschikbaar.

Passie en kennis delen bij Fotogroep Krimpen

Beelden achterlaten is een oer behoefte

Van grotschilderingen naar fotografie: de geschiedenis van mensen en beelden in één grote stap samengevat. Al in de oudheid had de mens de behoefte om een indruk achter te laten. Prehistorische beelden geven ons een prachtige en raadselachtige indruk van de ervaring en leefwereld van onze voorgangers. De wereld van fotografie in deze tijd is rijk aan mogelijkheden om beelden te maken. 'Een beeld zegt meer dan duizend woorden".

De fotogroep brengt je op ideeën
Een fotograaf kan met de camera een tijdsbeeld, een beeldschoon, grappig, natuurgetrouw of ontroerend moment vastleggen. Een foto laat iets zien van de fotograaf en laat zien wat de fotograaf ziet. Een foto kan daarmee bij de kijker associatie of emotie oproepen. Door je aan te sluiten bij een fotogroep leer je meer en sneller door het contact en de uitwisseling van kennis en kunde met gelijkgestemden. 'Bekijk het eens anders'. 

Maandfoto, groepsexcursies, exposities en meer
Om de kwaliteit van de fotografie te verbeteren kun je je laten inspireren door lezingen en presentaties van professionals. Ook is er elke maand een foto opdracht met een thema, de 'maandfoto'. Daarnaast zijn er verschillende excursies en andere evenementen. Verder wordt er jaarlijks een expositie georganiseerd. Ook het na bewerken van de foto's wordt belicht. De meest gangbare programma's hiervoor zoals Lightroom, Photoshop en/of Photoshop Elements passeren de revue.

Een bijeenkomst bijwonen?
Fotogroep Krimpen organiseert twee keer per maand een bijeenkomst in de Tuinkamer van het Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312 in Krimpen aan den IJssel (ingang en parkeren aan Boezemdreef). Wilt u een bijeenkomst bijwonen, u bent van harte welkom, of mail van tevoren, fotogroepkrimpen@gmail.com.