Oorlog en vrede

In deze museumles worden de verschillende facetten van de oorlog vertelt aan de hand van herinneringen van de inwoners uit de Krimpenerwaard en Rotterdam. Zij vertellen over het bombardement, het verzet, de NSB, de Nederlandse soldaten, de joden en de bevrijding.

 

Zelf aan de slag

Na een gezamenlijke inleiding gaan de leerlingen zelf aan de slag met een van de onderwerpen. Ze krijgen een code waarmee zij hun koffer met informatie kunnen vinden. Vanuit een personage wordt het onderwerp behandeld. Zo hoorde George den Boon bij de eerste 18 verzetsstrijders die zijn gefusilleerd aan het begin van de oorlog en heeft Hans Boere tijdens de bevrijders op een Jeep geholpen met het uitdelen van kaki's aan de inwoners van Rotterdam.

 

Bewuster over oorlog en vrede

In de koffer zijn naast de geluids-/videofragmenten ook documenten, objecten en foto's te vinden die de leerlingen kunnen gebruiken bij het maken van hun opdrachten en presentatie. Het is namelijk de bedoeling dat ze als afsluiting elkaar vertellen, aan de hand van de foto's en een uitgekozen object, wat ze hebben geleerd. (Praktische informatie)

 

Kosten: €60,00 per groep 

Duur 60 minuten 

Kerndoelen: 1,2, 51, 52, 53, 55, 56 

Boeken bij Cindy Snoeck via haar email: c.snoeck@streekmuseumkrimpenerwaard.nl 

 

Terug naar: Overzicht Museumlessen