Het dagelijks leven op doek

In het Streekmuseum kan je de sfeer proeven van het leven op de boerderij rond 1900. In de gezellig ingerichte keuken lijkt het gezin net opgestapt te zijn van de koffietafel. De bedstee in de opkamer nodigt uit voor een lekker dutje en de pronkkamer laat zien waar men vroeger op bezoek ontving. Genrestukken zijn vanaf de 17e eeuw een geliefd onderwerp voor schilders. Dit zijn schilderijen, tekeningen of prenten waarop mensen zijn afgebeeld in hun dagelijks leven zoals in huis of aan het werk. Leerlingen gaan, na een korte rondleiding door de woonvertrekken van het museum zelf een genrestuk schilderen met acrylverf op een echt schildersdoek. Hierbij kan het museum als inspiratiebron dienen, maar uiteraard ook hun eigen woonomgeving.

• Kosten: € 3,50 per leerling (incl. schildermaterialen)
  • Duur: 90 minuten
  • Boeken via s.bos@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of 0180-514866.