Online collectie

Het museum biedt onderdak aan meer dan 20.000 voorwerpen van de meest uiteenlopende aard, van doopjurk tot aan disteltang, van serviezen tot aan voedselbonnen. Een groot deel van de collectie is hier digitaal te bekijken. 

 

PROJECT DE DRIE WAARDEN

Vorig jaar is het Streekmuseum Krimpenerwaard samen met Museum Hoeksche Waard en het Museum De Koperen Knop uit de Alblasserwaard gestart met een bijzonder project ‘De Drie Waarden’ dat mede mogelijk is gemaakt door een bijdrage van o.a. het Mondriaan Fonds. 

 

Ondanks de gelijksoortige achtergrond en collectieopbouw van de musea, zijn verschillen en dwarsverbanden te ontdekken. Met het project hebben de streekmusea een gedeelte van hun collectie in een interactieve ‘verhalenzuil’ samengebracht, zodat bezoekers en scholieren op een gemakkelijke manier vergelijkingen kunnen maken tussen de drie waarden, hun collectie en hun waardevolle verhalen. Er is een een educatief programma ontwikkeld en er komt een website, zodat de collecties en de informatie toegankelijk worden voor een breed publiek.

 

Nu alle objecten geïnventariseerd en gefotografeerd zijn, mede door inspanning van de vele vrijwilligers van de musea, is het nu bijna zover dat de zuilen geplaatst gaan worden. In alledrie de musea komen twee zuilen te staan, die toegang geven tot de collecties.

 

Binnenkort kunt u deze zuilen bewonderen in het Streekmuseum Krimpenerwaard en kunt u de objecten uit ons museum, zonder af te reizen naar de Hoekse- of Alblasserwaard, eenvoudig vergelijken met soortgelijke objecten in de musea aldaar. Bij een bezoek aan één van de musea slaat u dus drie vliegen in één klap.