Het museum

Aan de IJsseldijk in Krimpen aan den IJssel vindt u een bijzondere verrassing: Streekmuseum Krimpenerwaard. Het is gevestigd in een monumentale 17e eeuwse Hallehuisboerderij. Op het prachtige boerenerf staan verscheidene bijgebouwen zoals een wagenschuur en een klompenmakerij. Binnen proeft men de tijd van weleer.

 

Collectie
De collectie bestaat uit voorwerpen die de gewone mens in de Krimpenerwaard dagelijks gebruikten voor huishouden, werken op het platteland, nijverheid, industrie en ambachten. U ziet de schatten van het museum in de pronkkamer, maar ook een boenhok en het schoolklasje uit de tijd van ‘Ot en Sien’. Als u een indruk wilt krijgen van de wijze waarop men in de Krimpenerwaard gedurende de 19e en het begin van de 20e eeuw woonde en werkte, is een bezoek aan het Streekmuseum voor de Krimpenerwaard zeker de moeite waard.

 

Activiteiten
Kinderen kunnen tijdens het museumbezoek speuren over het museum erf en spelen met echt ouderwets buitenspeelgoed. Naast een museumbezoek kunt u hier ook terecht voor een rondleiding, een schoolbezoek, het afsluiten van uw huwelijk, het vieren van een kinderfeestje, een feest of partij, club-uitjes en representatieve zakelijke bijeenkomsten.

 

Openingstijden
Het museum is het gehele jaar geopend op di t/m za van 14:00 – 17:00 uur. En op 2e paasdag, 2e pinksterdag, 2e kerstdag, en Hemelvaartsdag. Groepen graag op afspraak. Het museum is gesloten op Goede Vrijdag, 27 april, 25 en 31 december, 1 januari.

 

Bezoekinformatie

Ga naar deze pagina van onze website.