Collectie

Het museum biedt sinds 1953 onderdak aan objecten die betrekking hebben op het leven en werken in de streek tussen circa 1800 – 1945 en de streekgeschiedenis. De collectie groeit in de loop der jaren door schenkingen van onder andere grote verzamelingen.

 

Meer dan 20.000 voorwerpen

De collectie bestaat uit meer dan 20.000 voorwerpen van de meest uiteenlopende aard, van doopjurk tot aan disteltang, van serviezen tot aan voedselbonnen. De museumobjecten worden door een groep toegewijde vrijwilligers geregistreerd, gedocumenteerd en gedigitaliseerd. Hierna worden ze tentoongesteld of opgeslagen in het depot. Onder het kopje topstukken kunt u meer informatie vinden over de belangrijkste museumobjecten. 

Schenking doen

Voorwerp en achtergrond

De collectie van het Streekmuseum Krimpenerwaard bestaat uit voorwerpen die het leven en werken van de inwoners van de Krimpenerwaard in de periode 1850 – 1950 laten zien. Hierbij is niet alleen het voorwerp zelf van belang, maar ook de achtergrond ervan.

 

Schenking doen

Als u overweegt om voorwerpen te schenken aan het museum dan is de achtergrondinformatie van het object net zo veel van historisch belang als het object zelf. Hierom verzoeken wij u dan ook vriendelijk om zo veel mogelijk informatie die u weet over het eigendom, het gebruik en de geschiedenis van het voorwerp te vertellen. Via onderstaand formulier kunt u ons dat te kennen geven. 

 

Als het gaat om een aantal voorwerpen van een en de zelfde eerste eigenaar of met een zelfde achtergrond dan hoeft u dat ook maar met één formulier aanbieden. De collectiemedewerker neemt na ontvangst van het formulier op korte termijn contact met u op voor het maken van een nadere afspraak.

Formulier collectie

Formulier collectie
* Dit is een verplicht veld.

Wat is het?

Zelfs met alle expertise van de vrijwilligers lukt het niet altijd het verhaal van het object te achterhalen. Graag vragen wij hierbij uw hulp. Weet u meer te vertellen over de onderstaande voorwerpen? Laat u dan hier een reactie achter! 

Reageer mogelijkheid

Reageer mogelijkheid