100 jaar Voetbalgeschiedenis

In verband met de sluiting van het Streekmuseum t/m 31 maart vanwege het coronavirus, is

de lezing '100 jaar DCV' door oud-voorzitter Siemen de Wilde verplaatst van van dinsdag 24 maart naar donderdag 2 april om 20.00 uur in de Tuinzaal van het Streekmuseum Krimpenerwaard. Zaal open vanaf 19.30 uur.

Op donderdagavond 2 april is er in het Streekmuseum een interessante lezing, die gegeven wordt door de oud-voorzitter van voetbalverenigingen DCV, Siemen de Wilde. De geschiedenis van deze roemruchte Krimpense club, waar ooit icoon Rinus Terlouw speelde maar die ook geteisterd werd door tegenslag (zoals het afbranden van het clubhuis) wordt door De Wilde met veel passie verteld. De tentoonstelling ‘100 jaar DCV’, die nog tot 5 april te zien is in het Streekmuseum Krimpenerwaard vormt de aanleiding voor deze lezing. Er zijn vele objecten uit de geschiedenis van DCV te zien, zoals een oude kaartjesautomaat, voetbalshirts, jubileumstukken, documenten en vele oude (team)foto’s.

Dus als u meer wilt weten over de geschiedenis van voetbal in het algemeen en in Krimpen aan den IJssel, dan is dit een avond die u niet mag missen. De avond start om 20.00 uur (inloop 19.30 uur), de toegang is vrij.

Voor meer informatie kunt u mailen met info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of bellen naar  0180514866.