Nieuwe tentoonstelling: Moeder de Man

Vanaf 13 september 2019 is er in de expositieruimte van het Streekmuseum Krimpenerwaard een nieuwe tentoonstelling te zien: ‘Moeder de Man’. Deze tentoonstelling geeft u een kijkje in het leven van vrouwen en mannen in het begin van de vorige eeuw.

In de tentoonstelling wordt er vanuit een vrouwelijk perspectief naar de bezigheden en activiteiten uit het dagelijks leven van 100 jaar geleden gekeken. Gebruiksvoorwerpen die voor vrouwen waren of werden ze ook door mannen gebruikt? Moeder was niet alleen ‘de vrouw des huizes’, zij werkte net zo hard als de man.

Oordeel zelf: is er sprake van grote verschillen tussen vrouwen en mannen of zijn er toch meer gelijkenissen dan je in eerste instantie zou denken? Een tentoonstelling die aanzet tot nadenken.