OPEN MONUMENTENDAG EN BROCANTEMARKT

Het Streekmuseum Krimpenerwaard organiseert op Open Monumentendag, zaterdag 14 september,  een Brocantemarkt en er is stempelpost voor 'Krimpenerwaard in beweging'.

Officiële opening

Op Open Monumentendag, zaterdag 14 september, is het sfeervolle terrein van het Streekmuseum weer decor voor een veelvoud aan activiteiten. Wethouder Anthon Timm zal rond 11.00 uur ‘Open Monumentendag’ officieel openen.

Vanaf 10.00 uur is er op het erf en in de bijgebouwen een Brocantemarkt, waar de bezoekers hun hart kunnen ophalen als het gaat om het kopen van oude en vintage spulletjes zoals meubeltjes, kleding, speelgoed en andere decoratieve items voor huis en tuin. In De Tuinzaal is bovendien een grote verkoping van spullen uit museumdepots. De inwendige mens wordt niet vergeten: er is ijs en taart; er zijn poffertjes, broodjes en natuurlijk is er een heerlijk kopje koffie of thee. Ook zijn er demonstraties te zien van o.a. de touwbaan van de familie Roest. Hoe maakte men vroeger in de Krimpenerwaard touw van hennepplanten? In de Tuinzaal is mini-expositie en een doorlopende diavoorstelling te zien over de “Plekken van Plezier” die Krimpen vroeger had.

Een ensemble van Concordia zorgt voor een muzikale omlijsting.  Ze zullen twee keer optreden rond 13.00 uur en rond 14.00 uur.

Zintuigentocht

U kunt gedurende de dag aansluiten bij een “Zintuigentocht” door de tuin van het museum. Onder begeleiding van een tuinvrijwilliger hoort, ziet, ruikt en voelt u van alles over de bloemen, bomen, planten en gewassen die er groeien en bloeien. De zintuigentochten starten om 13.30 uur en 14.45 uur bij voldoende animo start er ook nog één om 16.00 uur.

Krimpenerwaard in beweging

Voor het authentieke boenhok is weer een stempelpost van het Rabobank-evenement ‘Krimpenerwaard in beweging’ te vinden. Fietsers en wandelaars die de route lopen voor hun favoriete goede doel en daarmee geld voor dit doel verdienen zijn , nadat ze hun stempel gehaald hebben, bij het Streekmuseum op de goede plek om even een rustpauze te nemen. Op het erf is het, onder het genot van een drankje op een van de picknickbanken, goed toeven op deze feestelijke zaterdag.

Vrije toegang

Omdat het Open Monumentendag is, is ons museum, een Hallehuisboerderij van voor 1690 en een Rijksmonument, vrij toegankelijk.

Als u de Brocantemarkt komt bezoeken of een stempel komt halen voor Rabo in beweging is het dus zeker de moeite waard om een ‘rondje boerderij’ te doen.

Tijdstip: zaterdag 14 september 2019 van 10.00 - 16.00 uur.

Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel.

Toegang: VRIJ