Imkerij de Nesse en de wereld van de honingbij

Franca (hier rechts op de foto) en Gerrit Burger van Imkerij de Nesse uit Ouderkerk aan den IJssel nemen u op zondagmiddag 12 mei, 14.30 uur in onze Tuinzaal, graag mee in wereld van de honingbij.

Ze vertellen u over hun leven, hun woonplek, het maken van honing en alle andere bijzondere producten die ze maken. Ze laten zien hoe de honing geslingerd en de bijenwas gewonnen wordt. Ze hebben een demonstratiekast bij zich waar de bijen van dichtbij op een veilige manier bekeken kunnen worden. We sluiten af met een proeverij van de diverse soorten heerlijke honing van Imkerij De Ness

De toegang is vrij en in de pauze krijgt u een heerlijk kopje

koffie of thee. Het Streekmuseum is van 14.00 tot 17.00 uur open en de entree is gratis.

U kunt vrij inlopen, maar beter nog is het als u zich vooraf aanmeldt via email: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of telefoon: 01805 14866. Adres: IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel.