Onze actie tijdens de Nationale museumweek 2019

Onze ACTIE tijdens de 'Nationale Museumweek 2019' is:

Iedere bezoeker die langskomt in de Museumweek (8-14 april 2019) en kan aantonen dat hij/zij op dat moment 65 jaar is, krijg het boekje '65!", dat uitgegeven is ter gelegenheid van ons 65-jarig jubileum, GRATIS !

Nationale Museumweek 2019

Tijdens de Nationale Museumweek 2019 zetten ruim 400 musea hun unieke collecties, ons culturele kapitaal, volop in de schijnwerpers. Ontdek samen ‘Ons Echte Goud uit de Krimpenerwaard’ tijdens de Nationale Museumweek van maandag 8 t/m zondag 14 april (let op Streekmuseum Krimpenerwaard is gesloten op zon/ma).

Ons Echte Goud

Het ‘Echte Goud’ van Streekmuseum Krimpenerwaard is de grote collectie streekgebonden gebruiksvoorwerpen, die het ‘collectieve geheugen’ van de Krimpenerwaard weergeven en veilig stellen en doorgeven aan toekomstige generaties. Uit  deze voorwerpen zijn er 65 gekozen die tentoongesteld zijn op onze jubileumtentoonstelling “65!, 65 jaar Streekmuseum in 65 museumschatten”. Alle 65 voorwerpen vertellen over het leven en werken in de Krimpenerwaard.

Boekje '65!'

Voor deze tentoonstelling is een interessant boekje uitgegeven met als titel '65!' Hierin zijn de voorwerpen uitgebreid beschreven door Sander Enderink (auteur van o.a. Het Krimpenerwaardboek). Het boekje is te koop voor € 7,50.

Entreeprijs bezoekers € 6 voor volwassenen en € 3 voor 65-plussers. Kinderen t/m 18 jaar: gratis, evenals houders van de Museumkaart, de Rotterdampas en donateurs van het museum.