65 !

Ter gelegenheid van het 65-jarig jubileum hebben wij voor u, in de vernieuwde en fraai ingerichte „Zolder“-tentoonstellingsruimte, 65 museumschatten opgesteld.

Museumschatten

Deze bijzondere expositie toont 65 karakteristieke onderwerpen uit het museum: de schatten van het Streekmuseum. Voor deze gedenkwaardige tentoonstelling is een begeleidend boekje "65 !" uitgegeven waarin de verhalen achter de 65 objecten op rijk geïllustreerde wijze worden toegelicht. Van chique kleding en servies voor bijzondere gelegenheden tot alledaagse gereedschappen en gebruiksvoorwerpen.

In de museumboerderij in Krimpen aan den IJssel staan als vanouds de lokale geschiedenis van de waard en de grote verscheidenheid van zijn bewoners centraal.