Brocantemarkt, 'Krimpenerwaard in beweging' en open Monumentendag

Het Streekmuseum Krimpenerwaard organiseert op Open Monumentendag, zaterdag 8 september, een Brocantemarkt en is stempelpost voor 'Krimpenerwaard in beweging'.

 

Op Open Monumentendag, zaterdag 8 september, is het sfeervolle terrein van het Streekmuseum weer decor voor een veelvoud aan activiteiten. Wethouder Kirsten Jaarsma zal rond 10.30 uur ‘Open Monumentendag’ officieel openen.

 

Brocantemarkt

Vanaf 10.00 uur is er op het erf en in de bijgebouwen een Brocantemarkt, waar de bezoekers hun hart kunnen ophalen als het gaat om het kopen van oude en vintage spulletjes zoals meubeltjes, kleding en decoratieve items voor huis en tuin. Ook is er weer een groot aanbod in groenwerk, borduurwerk, kaarten, speelgoed en kinderspullen.

 

Demonstraties, historische film Algerabrug en lezing

De inwendige mens wordt niet vergeten: er is ijs en zelfgebakken taart; er zijn poffertjes, broodjes en natuurlijk is er een heerlijk kopje koffie of thee. Ook zijn er demonstraties te zien van o.a. de touwbaan van de familie Roest. Hoe maakte men vroeger in de Krimpenerwaard touw van hennepplanten? In het Ot en Sien klaslokaal is een historische film te zien over de Algerabrug, die dit jaar 60 jaar bestaat en zal Paul In ’t Veld van de Archeologiegroep van de HKK rond 12.00 uur een lezing geven over ‘slietenfundering’.

 

Stempelpost 'Krimpenerwaard in beweging'

Voor het authentieke boenhok is weer een stempelpost van het Rabobank-evenement ‘Krimpenerwaard in beweging’ te vinden. Fietsers en wandelaars die de route lopen voor hun favoriete goede doel en daarmee geld voor dit doel verdienen zijn, nadat ze hun stempel gehaald hebben, bij het Streekmuseum op de goede plek om even een rustpauze te nemen. Op het erf is het, onder het genot van een drankje op een van de picknickbanken, goed toeven op deze feestelijke zaterdag.

 

Vrije toegang

Omdat het Open Monumentendag is, is ons museum, een Hallehuisboerderij van voor 1690 en een Rijksmonument, vrij toegankelijk. Als u de Brocantemarkt komt bezoeken of een stempel komt halen voor Rabo in beweging is het dus zeker de moeite waard om een ‘rondje boerderij’ te doen.

 

Tijdstip: zaterdag 8 september 2018 van 10.00 - 16.00 uur. 

Waar: Streekmuseum Krimpenerwaard, IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel.

Toegang: VRIJ