Volop belangstelling en plezier: Zomermarkt 2017

Voor een zomermarkt in een rustieke omgeving is het Streekmuseum Krimpenerwaard een sfeervolle en bijzondere locatie

Vroeg uit de veren

Kraamhouders van de Zomermarkt waren als vroeg uit de veren om hun waar buiten op het erf; binnen in de historische kamers of in de schuren op het museumcomplex zo fraai mogelijk in hun kraampjes uit te stallen.

 

Voor elk wat wils

Onder zomerse weersomstandigheden hadden de bezoekers volop keus uit een breed assortiment kleding, sierraden, woondecoraties, bloemen, natuurproducten, kaarten, graveerwerk, etc. etc. Aan lekkernijen en drank was geen gebrek. Heerlijke belegde broodjes, hartige taartjes (quiches) en vele soorten gebak konden ter plekke genuttigd of mee naar huis worden genomen. Voor wie dat wilde, kon zelf een armband maken. Voor de kinderen was er speelgoed en natuurlijk de ijscokar, waar tevens overheerlijke poffertjes voor jong en oud geserveerd werden.  

 

Kijken en doen

Het blijft altijd verrassend te zien hoe met veel kennis, passie en ervaring touwen gemaakt worden. Er was bovendien volop gelegenheid een kijkje in het streekmuseum te nemen. Na de Zomerfair worden alle kamers van het museum weer opnieuw ingericht en stralen ze weer de sfeer en rust uit van het boerenleven van vroeger. Wilt u dat zelf ook eens ervaren? U bent van harte welkom.

(klik op de foto voor een vergroting)