Kinderworkshop ‘tegels beschilderen’ in de herfstvakantie

In de tijd dat onze museumboerderij werd gebouwd (rond 1690) ‘versierde’ men de keuken, maar ook de woonkamer vaak met mooi beschilderde tegels en tegeltableaus.

Wij hebben ruim 100 beschilderde tegels in onze collectie. Losse tegels, tableaus als wandversiering of ingelijst als schilderijtje. Er zijn planten, dieren of lokale bezienswaardigheden op te zien. Wij gaan nu zelf tegels beschilderen, met als voorbeeld tegels uit het museum!

In de herfstvakantie kun je op dinsdag 23 oktober om 12.30 uur (tot 14.00 uur)  en om 14.30 uur (tot 16.00 uur) tegeltjes komen beschilderen. Wij vertellen dan ook iets over de tegels in ons museum. De activiteit is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.

Twee workshops !

De workshop van 12.30-14.00 uur is voor iedereen (activiteit Museum Kidsweek) en gratis toegankelijk. Wel graag even aanmelden via info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of 0180 514866

De workshop van 14.30-16.00 uur is voor de kinderen die zich via Synerkri hebben opgegeven uit Krimpen a/d IJssel.

Plaats: Streekmuseum Krimpenerwaard te Krimpen a/d IJssel. Tel: 01805 14866, e-mail: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl. Meer info: www.streekmuseumkrimpenerwaard.nl