Gezellige bijeenkomst op het museumplein tijdens Open Monumentendag

Afgelopen zaterdag, 8 september tijdens de Nationale Monumentendag, hebben veel bewoners van en passanten in Krimpen aan den IJssel het museumplein van het Streekmuseum Krimpenerwaard de brocantemarkt bezocht.

Brocantemarkt

Deze terugkerende markt was weer een plaats voor veel kraamhouders om hun woonaccessoires, kleding, zuivelproducten en andere koopwaar uit te stallen. Het publiek kon naast het bekijken van de uitgestalde producten ook nog eens genieten van de aangeboden paling, poffertjes, taarten en cakes, dat alles nog eens aangevuld met koffie, thee of frisdrank en niet te vergeten ijs!

Veel bekijks voor touwbaan

Elk jaar trekt de demonstratie van het maken van touw op de touwbaan veel bekijks. Met kennis van zaken wordt uitgelegd hoe het vroeger bij de touwslager zowel thuis als in de werkplaats er aan toeging en konden omstanders zelf een touw maken waarmee zij aan het slot van het fabricageproces zelf nog even terug in de tijd ouderwets touwtje konden springen.

Lei en griffel

Velen hebben ook het museum, een oude boerderij, bezocht en konden de sfeer van vroeger in de keuken, pronk- en opkamer opsnuiven.

Zoals gewoonlijk vermaakten de kinderen zich in de Tuinzaal met knippen, plakken, kleuren en konden ze het niet nalaten op de vroegere hooizolder, waar een het oude klaslokaal is ingericht, nog even met lei en griffel en het leesplankje 'Aap, Noot, Mies' aan de slag te gaan.

Inzet vrijwilligers

Mede door de inzet van veel vrijwilligers kan elke bezoeker weer terugkijken op een gezellig en leuk evenement op een unieke locatie in de Krimpenerwaard.