Lezing door Paul in het Veld (HKK)

Op Zondagmiddag 23 september 2018 om 14.30 uur houdt Paul in het Veld van de Archeologiegroep van de Historische Kring Krimpen (HKK) in onze Tuinzaal een lezing over archeologie en bodemvondsten uit Krimpen aan den IJssel en omstreken.

Alhoewel bij archeologie niet direct aan Krimpen aan den IJssel wordt gedacht, heeft de Werkgroep Archeologie Krimpen in de afgelopen vijf jaar toch heel wat vondsten boven aarde weten te halen. Daarover gaat deze lezing met beeldpresentatie die voorafgegaan wordt door een korte reis door de archeologie en het ontstaan van de mens in het algemeen, want zonder enige kennis van het verleden begrijpen we het heden niet.

Op de foto hier rechts zien we Paul in het Veld met de geweibijl die ooit is aangetroffen in de Sliksloot. (Foto: Floris Bakker)

Aanmelden / Toegang vrij

De toegang is vrij en in de pauze krijgt u een heerlijk kopje koffie of thee. Het Streekmuseum is tot 17.00 uur open en de entree is gratis. Wilt u zich vooraf aanmelden via email: info@streekmuseumkrimpenerwaard.nl of telefoon: 01805 14866. Adres: IJsseldijk 312, Krimpen aan den IJssel.