Kinderworkshop ‘Winkeltje spelen’ druk bezocht

In het teken van de huidige tentoonstelling ‘Over de toonbank’ werd afgelopen donderdag (26 juli 2018), op een van de heetste dagen in Nederland, in het museum een kinderworkshop ‘Winkeltje spelen’ georganiseerd en druk bezocht.

Veel passie

In de koeienstal stond een grote tafel opgesteld waaraan 18 deelnemende kinderen hun eigen winkel als kleurplaat konden inkleuren, uitknippen en aan elkaar plakken. Zij konden ook hun zelf ontworpen reclamefolder maken inclusief pakkende teksten en bodemprijzen. Als begeleider is altijd weer leuk om te zien hoe creatief de kinderen zijn en met hoeveel passie zij aan het werk zijn, elkaar helpen of aanwijzigingen geven.

Limonade en snoep

De glazen met daarin de limonade werden, gezien het zeer warme weer, direct tot op de bodem leeggedronken. Nadat het fraaie werkstuk af was, konden alle kinderen in de snoepwinkel van het museum een keuze maken uit het snoep dat in grote glazen voorraadpotten in de museumwinkel staat uitgestald en mochten zij zelf een puntzakje met snoep naar eigen keuze vullen.

Bezoek oud schoollokaal

Na afloop van het knutseluurtje was er nog volop belangstelling om een kijkje in het museum te nemen. Veel lol en plezier beleven de kinderen in het oude klaslokaal van het museum met schoolbanken, lei en griffel en het ‘aap, noot, mies-leesplankje’ van vroeger én de mooie verhalen van ‘een oude schooljuffrouw’. Ook voor de aanwezige (groot-)ouders roept het oude klaslokaaltje goede herinneringen op aan de tijd van vroeger. Kortom... een geslaagde workshop die mede door de inzet van een aantal vrijwilligers gerealiseerd kon worden.

In de resterende vakantieperiode wordt deze kinderworkshop nog meerdere keren herhaald. Voor informatie zie deze link.